12.10.2021
Otava julkaisee Marit Björgenin elämäkerran

Otava julkaisee alkuvuonna 2022 hiihtäjä Marit Björgenin elämäkerran. Kirjassa kuvataan, kuinka vaatimattomasta ja tavallisesta norjalaisesta tytöstä kehittyi yhden maailman kovimman kestävyyslajin kuningatar.

Otava julkaisee Marit Björgenin elämäkerran

Marit Björgen on kaikkien aikojen menestynein hiihtäjä. Hän on voittanut enemmän olympiamitaleita kuin kukaan toinen talvilajien urheilija, peräti 15. Lisäksi hän on kerännyt urallaan 26 MM-mitalia. Arvokilpailukultaa Björgen on voittanut kaikkiaan 26 kertaa.

Voittajasydän-kirjassa Marit Björgen käy läpi elämäänsä ja uraansa. Hän muistelee itseään kymmenvuotiaana tyttönä, joka pohti, voisiko hänestä tulla maailman paras hiihtäjä. Lukija pääsee seuraamaan Björgenin tietä matkalla maailman huipulle.

Kirjassa Björgen kuvaa avoimesti ja rehellisesti vaiheitaan ja elämänsä arvoja. Hän kertoo, miltä tuntui aloittaa ura arvokilpailu-urheilijana Lahden vuoden 2001 dramaattisista MM-kilpailuista ja millaista oli elämä Norjan maajoukkueessa. Björgen paljastaa myös, miten hän on kokenut itseään ympäröineen julkisuuden sekä millaista elämää hän nykyisin viettää pienten lasten äitinä, joka kilpailee yhä, nykyisin pitkien matkojen Ski Classics -sarjan hiihdoissa.

Kirjan on kirjoittanut Ingerid Stenvold. Hän on palkittu urheilutoimittaja ja Norjan yleisradioyhtiö NRK:n suositun Dagsrevy-ohjelman juontaja. Vinnerhjerte-kirja julkaistaan Norjassa tiistaina 12.10.

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Pdf-vedokset ja lisätiedot: adele.couavoux@otava.fi