21.08.2018
Otava julkaisee kirjan puolustuspolitiikasta Jussi Niinistön kaudella

Otava julkaisee helmi-maaliskuussa 2019 kirjan puolustusministeri Jussi Niinistön kaudella tapahtuneista muutoksista Suomen turvallisuusympäristössä ja puolustuspolitiikassa. Kirjan kirjoittaa toimittaja Jari Korkki.

Otava julkaisee kirjan puolustuspolitiikasta Jussi Niinistön kaudella

Puolustuksen paluu – Jussi Niinistön vartiovuoro kertoo mitä Niinistön mielessä liikkui, kun vihreät miehet ilmestyivät 2014 Krimille ja millainen täyskäännös Suomen puolustuspolitiikassa tehtiin. Kirjassa käsitellään myös Niinistön suhteita muihin ministereihin, tasavallan presidenttiin ja Venäjään. Teos selvittää miksi Suomen sotaharjoituksiin tuotiin amerikkalaisia taistelupanssarivaunuja ja mitkä ovat olleet Niinistön ministerikauden pisimmät 56 minuuttia. Jari Korkin käytössä ovat olleet muun muassa Niinistön päiväkirjamerkinnät.

Kirjassa käydään läpi myös Niinistön ministerikauden ensimmäinen taistelu, kansliapäällikkö Arto Rädyn vaihtaminen Jukka Juustiin sekä perussuomalaisten hajoaminen Niinistön näkökulmasta.

Jari Korkki on kokenut Yleisradion politiikan toimittaja. Hän on seurannut puolustuspolitiikkaa jo viime vuosituhannella.

Liittyvät kirjailijat