01.06.2021
Otava julkaisee kirjan Awak Kuierin poikkeuksellisesta elämästä ja uskomattomasta tiestä urheilumaailman huipulle

Awak Kuier on nuoresta iästään huolimatta singahtanut rytäyksellä kansainväliseen urheilueliittiin. Otava julkaisee kirjan Kuierin poikkeuksellisesta elämästä ja uskomattomasta tiestä kansainväliseksi urheilutähdeksi. Teoksen kirjoittaa Ylen urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slotte.

Otava julkaisee kirjan Awak Kuierin poikkeuksellisesta elämästä ja uskomattomasta tiestä urheilumaailman huipulle

Kyseessä on tarina rohkeudesta, unelmien päämäärätietoisesta tavoittelusta ja ennakkoluulojen voittamisesta.

”Kirjassa monta yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti merkittävää teemaa kuten maahanmuutto, rasismi, nuoren naisen menestyspaineet ja kulttuurierot. Toki unohtamatta koripalloa, joka kulkee punaisena lankana koko ajan”, Riikka Smolander-Slotte toteaa.

Kotkan Peli-Karhuista ponnistanut Awak Kuier debytoi WNBA-uransa toukokuussa 2021, vain 19-vuotiaana, legendaarisen Dallas Wingsin riveissä. Hän on kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen, joka pelaa maineikkaassa WNBA:ssa. Häntä pidetäänkin poikkeuksellisen lahjakkaana koripalloilijana. Kuier valittiin pelaamaan Suomen naisten maajoukkueeseen vain 16-vuotiaana. Hän siirtyi pelaamaan Italian pääsarjan Virtus Eirene Ragusaan kesällä 2020.  

Runsaasti mediahuomiota niittänyt Kuier ja on solminut nimekkäitä sponsorisopimuksia esimerkiksi urheilujätti Niken kanssa.  

Awak Kuier syntyi Egyptissä vuonna 2001, johon hänen perheensä oli paennut Etelä-Sudanin levottomuuksia. Perhe sai YK:n turvapaikan Suomesta Awak Kuierin ollessa 2-vuotias, ja muutti Egyptistä Kotkaan. Awak Kuier varttui Kotkassa, kunnes perhe muutti vuonna 2017 pääkaupunkiseudulle Kuierin koripallouran perässä.  

Riikka Smolander-Slotte on liikuntatieteiden maisteri, liikunnanohjaaja ja kokenut urheilutoimittaja sekä uutispäällikkö, joka on työskennellyt koko uransa, lähes 20 vuotta Yle Urheilussa. Smolander-Slottea kiehtovat urheilun tarinat, suuret tunteet ja ihmiset urheilusaavutusten takana. Häneltä on aiemmin ilmestynyt myynti- ja arvostelumenestys J-M Latvala – Elämän erikoiskoe (Otava 2020).  

Teos ilmestyy painettuna sekä e- ja äänikirjana. 

Lisätiedot: adele.couavoux@otava.fi  

Liittyvät kirjailijat

Liittyvät teokset