30.11.2022
Otava julkaisee kirjan Antti Kaikkosesta

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee syksyllä 2023 puolustusministeri Antti Kaikkosen uraa kuvaavan teoksen. Kirja kertoo Kaikkosen poliittisen uran vaiheista, mutta painottuu erityisesti hänen kauteensa puolustusministerinä, jonka aikana Suomen turvallisuusympäristö muuttui dramaattisesti.

Otava julkaisee kirjan Antti Kaikkosesta

Antti Kaikkonen nousi suuren yleisön tietoisuuteen ensimmäisen kerran vuonna 1999, kun hän keskustan Uudenmaan piirin puheenjohtajana yritti torjua konkaripoliitikko Paavo Väyrysen kansanedustajaehdokkuuden Uudeltamaalta. Sittemmin uralla on riittänyt värikkäitä käänteitä ja niin myötä- kuin vastamäkeäkin.

Kaikkonen on toiminut puolustusministerinä Antti Rinteen ja Sanna Marinin johtamissa hallituksissa vuodesta 2019. Alun perin ministerikauden piti huipentua Hornetien korvaamiseen uusilla hävittäjillä, mutta kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa 2022, Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa ohjattiin uusille urille. Käynnistyi Suomen Nato-jäsenyysprosessi, jonka ytimessä Kaikkonen toimi puolustusministerinä.

Teoksen kirjoittaa kokenut politiikan toimittaja ja tietokirjailija Jari Korkki. Otava on aiemmin julkaissut Korkin tietokirjat Puolustuksen paluu – Jussi Niinistön vartiovuoro (2019) ja Kale – Rautakansleri (2020).