06.06.2019
Otava julkaisee jääkiekkoilija Éric Perrinin elämäkerran

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee elämäkerran SM-liigan kaikkien aikojen tehokkaimmasta ulkomaalaispelaajasta Éric Perrinistä syksyllä 2020. Kanadalainen Perrin rikkoi pitkällä jääkiekkoilijan urallaan lukuisia SM-liigan ulkomaalaispelaajien ennätyksiä. 43-vuotias Perrin lopetti uransa tänä keväänä. Elämäkerran kirjoittaa Lasse Lindqvist.

Otava julkaisee jääkiekkoilija Éric Perrinin elämäkerran

Éric Perrin pelasi uransa viimeisen kauden SM-liigajoukkue JYPissä ja kohosi suorastaan ikoniseen asemaan. Hän jäi historiaan SM-liigan eniten otteluita pelanneena sekä eniten maaleja ja tehopisteitä tehneenä ulkomaalaispelaajana. Perriniä on kuvattu pelaajaksi, joka johtaa joukkuettaan aina myös kaukalon ulkopuolella.

Perrin pelasi ammattilaisurallaan Suomessa, Sveitsissä, Venäjällä ja Pohjois-Amerikassa. JYPin lisäksi hän ehti pukea päälleen muun muassa Jokerien, TPS:n, HPK:n sekä Tampa Bay Lightningin pelipaidat. Perrin on ollut voittamassa niin SM-kultaa kuin Stanley Cupia.

Kirjassa äänen saavat Perrinin lisäksi pelikaverit, valmentajat, taustavaikuttajat ja perheenjäsenet.

”Olen todella innoissani mahdollisuudesta jakaa tarinani lukijoiden kanssa.
Toivon, että kirjani inspiroi kaiken ikäisiä, niin jääkiekon parissa toimivia kuin kaikkia muitakin. Haluan välittää tarinallani sanomaa, että ihan jokaisen kannattaa tavoitella sitkeästi omia unelmiaan. Kirjani on tarina periksiantamattomuudesta”, kertoo Éric Perrin.

”Éric Perrinin tarina on osa suomalaista jääkiekkohistoriaa, ja on hienoa olla mukana välittämässä sitä kirjan muodossa suomalaisille lukijoille. Perrinin tarina kuvastaa, kuinka Suomi voi ammentaa menestyksen aineksia ulkomaalaisista osaajista”, sanoo Otavan tietokirjojen kustannuspäällikkö Jarkko Vesikansa.

Lasse Lindqvist on jyväskyläläinen filosofian maisteri, kirjoittamisen kymmenottelija ja intohimoinen urheilumies, joka tuntee jääkiekon maailman. Hän kirjoittaa parhaillaan Tapio Suomisen elämäkertaa Urheiluhullu, joka ilmestyy Otavalta syksyllä 2019.

Kustannusosakeyhtiö Otava on johtava yleisen kirjallisuuden ja oppimisen palveluiden kustantaja Suomessa. Olemme osa Otava-konsernia, jonka liiketoiminta-alueita ovat kirjat, kauppa, lehdet ja uudet liiketoiminnot.