06.03.2019
Otava julkaisee Erkki Liikasen kirjan syksyllä 2019
Otava julkaisee Erkki Liikasen kirjan syksyllä 2019

Erkki Liikanen kuvaa omaelämäkerrallisessa teoksessaan Suomen polkua sodan jaloista Euroopan unioniin. Matka välirauhasopimuksesta Euroopan unionin jäseneksi vei 50 vuotta ja 100 päivää, ja se oli ihmeellinen kasvutarina. Sodan päätyttyä syntyivät suuret ikäluokat, jotka muuttivat Suomea suuresti. Liikanen kuului heistä viimeisiin.

Teoksessaan Olin joukon nuorin Liikanen kuvaa myös omaa matkaansa Mikkelin Lähemäeltä Helsinkiin ja edelleen Brysseliin. Kirjassa uskonnollisessa perheessä varttuva nuori mies käy läpi koettelemuksia, löytää elämänsä rakkauden ja lähtee mukaan politiikkaan. 1970- ja 1980-luvuilla Liikanen toimii SDP:n ja valtakunnan sisäpiirissä ja nousee sen jälkeen valtiovarainministeriksi ja suurlähettilääksi Brysseliin.

Muistelmat ulottuvat vuoteen 1995, jolloin Suomi liittyi Euroopan unioniin ja Liikasesta tuli ensimmäinen suomalainen komissaari. Toinen osa seurannee, kun tehtävät Euroopassa ovat päättyneet.

”Kuuluin sodanjälkeisten sukupolvien nuorimpiin, ja siksi nämä kirjan vuodet olin aina jokaisessa tehtävässä se nuorin. Tästä juontuu kirjan nimi”, Erkki Liikanen kertoo.

Erkki Liikanen (s. 1950) on toiminut Suomen Pankin pääjohtajana, Euroopan unionin komissaarina, suurlähettiläänä, valtiovarainministerinä ja kansanedustajana. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt teos Brysselin päiväkirjat 1990–1994. Toim. Eila Nevalainen. Otava, 1995.

Lisätietoja: Kustannusosakeyhtiö Otava Kirsi Tähjänjoki
kirsi.tahjanjoki@otava.fi
+348 40 7255374

Kustannusosakeyhtiö Otava on johtava yleisen kirjallisuuden ja oppimisen palveluiden kustantaja Suomessa. Olemme osa Otava-konsernia, jonka liiketoiminta-alueita ovat kirjat, kauppa, lehdet ja uudet liiketoiminnot.

Liittyvät kirjailijat