26.01.2023
Otava julkaisee Björn Wahlroosin muistelmien toisen osan

Otava julkaisee syksyllä 2023 Björn Wahlroosin muistelmien toisen osan. Kirjassa "Sateentekijät – Eräänlaiset päiväkirjat 1992–2001" Wahlroos kuvaa 1990-luvun taloudellista myllerrystä.

Otava julkaisee Björn Wahlroosin muistelmien toisen osan

Investointipankki Mandatumin toimitusjohtajana ja omistajana Björn Wahlroos istui 1990-luvulla neuvottelupöydissä, joissa suuryrityksiä myyntiin, järjesteltiin ja fuusioitiin. Myllerrys läpäisi yrityskentän pankeista metsä-, metalli- ja mediayhtiöihin, ja samalla Suomi uudistui perusteellisesti.

Wahlroosin uran hektisimmät työvuodet huipentuivat vuosituhannen vaihteen internet-kuplaan. Kirja päättyy vuoteen 2001, jolloin Wahlroosista tuli pankkikonserni Sammon toimitusjohtaja ja suuri omistaja. 

”Muistelmieni toisessa osassa jatkan tarinaani suomalaisyritysten ja niiden johtajien menestyksistä ja vastoinkäymisistä suuressa markkinataloudellisessa murroksessa, jonka idänkaupan päättyminen ja suuri lama sysäsivät liikkeelle. Sen myötä Suomi liittyi lopullisesti länteen, niin poliittisesti, taloudellisesti kuin – hieman myöhemmin – sotilaallisesti”, Wahlroos kuvaa kirjaansa.

Wahlroosin muistelmien perustana ovat hänen ainutlaatuiset päiväkirjamerkintänsä. Teos ilmestyy myös ruotsiksi Förlagetin kustantamana nimellä Regnmakarna.

Björn Wahlroos (s. 1952) on kauppatieteiden tohtori. Hän toimii Sampo Oyj:n ja UPM-Kymmene Oyj:n hallitusten puheenjohtajana. Otava on julkaissut useita Wahlroosin kirjoja, viimeksi muistelmien ensimmäisen osan Barrikadeilta pankkimaailmaan – Eräänlaiset päiväkirjat 1952–1992 (2021). 

Lisätiedot: adele.couavoux@otava.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Kustannusosakeyhtiö Otava on Suomen suurin ja johtava kustantamo. Julkaisemme kaunokirjallisuutta, tietokirjoja, lasten- ja nuortenkirjoja sekä tuotamme oppimisen palveluita. Otavan kustantamoperheeseen kuuluvat myös Like Kustannus, Karisto, Atena, F-Kustannus, Nemo ja Moreeni.  

Olemme vastuullinen kotimainen perheyritys, joka on yli 130 vuoden ajan edistänyt suomalaista kirjallisuutta, tietoa, lukemista, oppimista ja suomenkieltä. Valmistamme kirjamme Suomessa, omassa Keuruun kirjapainossamme. Kustantamisemme perustuu moniarvoisuuteen, avarakatseisuuteen ja suvaitsevaisuuteen. Teemme työtämme intohimolla ja tulevaisuuteen katsoen.