05.01.2021
Otava ja KOM-teatteri julistavat poliittisen runon kirjoituskilpailun

Kilpailu on kaikille avoin. Parhaat runot julkaistaan antologiana ja lisäksi yhdestä runosta sävelletään laulu, joka esitetään KOM-teatterin juhlakonsertissa.

Otava ja KOM-teatteri julistavat poliittisen runon kirjoituskilpailun

Muutosten repimässä maailmassa yhteiskunnalliset kysymykset ovat polttavampia kuin aikoihin. Millaista maailmaa kohti olemme matkalla? Millaisen maailman haluamme?

KOM-teatteri, Otava ja Otavan Kirjasäätiö julistavat yhdessä suuren Poliittinen runo NYT! -kirjoituskilpailun. Kilpailu on avoin kaikille, ja siihen osallistutaan nimimerkillä.

Parhaat runot julkaistaan antologiana painetun kirjan sekä sähkö- ja äänikirja muodossa. Äänikirjan runoja lukevat KOM-teatterin näyttelijät.

Kolme tässä ajassa merkittävintä runoa palkitaan myös rahapalkinnolla: I palkinto on 1 000 euroa, II ja III palkinnot 500 euroa kumpikin. Säveltäjä Markus Fagerudd säveltää yhden runon, ja sen esittävät KOM-teatterin kuoro ja orkesteri juhlakonsertissa Helsingin Kulttuuritalolla 24.11.2021. Tilaisuudessa myös julkistetaan muut voittajat sekä parhaista runoista koottu antologia.

Kilpailun tuomariston muodostavat kirjailijat Marja-Leena Mikkola ja Aura Nurmi, muusikko Yeboyah, KOM-teatterin taiteellinen johtaja Lauri Maijala sekä Otavan kaunokirjallisuuden kustannusjohtaja Antti Kasper.

Kilpailuun voi osallistua enintään kolmella runolla. Kilpailuaika kestää 30.4.2021 saakka. 

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä KOM-teatteri syntyi yhteiskunnallisen murroksen ja uudenlaisen taiteentekemisen polttopisteeseen, ja sillä on ollut keskeinen rooli suomalaisen poliittisen laulun historiassa.

130-vuotias Kustannusosakeyhtiö Otava on rohkeasti julkaissut yhteiskunnallisesti kantaa ottavaa kirjallisuutta silloinkin, kun vallitseva mielipide on vielä joitakin teoksia kavahtanut.

Tiedustelut:

Kustannusosakeyhtiö Otava: Antti Kasper, antti.kasper@otava.fi, 050-313 2414.

KOM-teatteri: Lauri Maijala, lauri.maijala@kom-teatteri.fi, 044-565 6180.

Linkki sivustolle: https://www.kom-teatteri.fi/runokilpailu.html