30.05.2024
Onko pikkulapsiaika vaikeaa vauvojen salaliiton takia? Disney-tekijäveljesten hulvaton Vauvakoulu paljastaa taaperoiden metkut

Mistä vauvat ovat oppineet temppunsa? Humoristinen kuvakirja tarjoaa hauskuutusta lapsille ja vertaistukea vanhemmille. Vauvakoulu – Vauvojen suuri salaliitto on Aku Ankka -tarinoita kirjoittavan ja kuvittavan veljeskaksikko Kai ja Ken Vainiomäen ensimmäinen yhteinen kirja.

Onko pikkulapsiaika vaikeaa vauvojen salaliiton takia? Disney-tekijäveljesten hulvaton Vauvakoulu paljastaa taaperoiden metkut

Ilmestyy 4.7.2024

”Te nukuitte, kun pikkuveli hyppäsi ulos vauvansängystään ja livahti salaluukusta vauvojen salaiseen tapahtumaan.”

Näin väittää vanhemmilleen pieni Emilia, joka on päässyt jyvälle suuresta salaliitosta. Hän on saanut tietää, että ennen syntymäänsä vauvat käyvät vauvakoulua, jonka oppiaineita ovat muun muassa potkupuvun lahkeiden väisteleminen, väärään aikaan huutaminen, vanhempien ruokailun häiritseminen, nukkumisen keskeyttäminen ja hankalissa tilanteissa kakkaaminen.

Elmeri-vauva, Emilian pikkuveli, on ollut koko vauvakoulun lahjakkain oppilas, todellinen vauvojen vauva, jota kaikki muut vauvat ja opettajatkin ihailivat – ja nyt Elmeri on syntynyt tähän maailmaan ja tekee täällä kaikkea sitä, mihin hän on vauvakoulusta täysin arvosanoin valmistunut!

Vauvakoulu – Vauvojen suuri salaliitto on Kai ja Ken Vainiomäen ensimmäinen yhteinen kirja. Idea kirkkonummelaislähtöisten veljesten lastenkirjaan syntyi Kain omista kokemuksista hänen herkkäunisten lastensa kanssa. Varovaisuudesta huolimatta pienokaiset kun heräilivät aina silloin kun hänen vanhempansa olisivat toivoneet heidän nukkuvan.

Kai epäili, että vauvat olivat asentaneet heidän asuntoonsa hälytysjärjestelmän, joka herättää vauvan huutamaan aina jos vanhempi vähänkin yrittää liikkua. Ehkä kaiken takana onkin vauvojen salainen koulu, jossa vielä syntymättömiä vauvoja opetetaan tekemään erilaisia kepposia tuleville vanhemmilleen. Kai uskoo, että moni vanhempi samaistuu tähän epäilykseen.

”Monet vanhemmat varmaan miettivät välillä, että miten tämä tapahtuikin juuri nyt! Tekevätköhän ne sen ihan tahallaan”, Vainiomäet pohtivat.

Vauvakoulun tarinan on tarkoitus toimia niin humoristisena vertaistukena vanhemmille kuin myös hulvattomana tarinana itse kirjan kohderyhmälle eli pikkulapsille.

Yhteisen lastenkirjan lisäksi veljekset tekevät molemmat myös tarinoita Aku Ankka -sarjakuvaan, Kai käsikirjoittajana ja Ken kuvittajana. Suomessa on tällä hetkellä vain kaksi muuta Aku Ankka -tekijää.

Kai Vainiomäki ja Ken Vainiomäki ovat lähtöisin Kirkkonummelta, mutta molemmat asuvat nykyään Helsingissä. Kai Vainiomäen käsikirjoituksiin on voinut törmätä Aku Ankka -lehden sivuilla jo pitkään, kun taas Ken Vainiomäki on juuri debytoinut Ankka-sarjakuvien kuvittajana. Kai on julkaissut aiemmin myös kaksi eläinaiheista lastenkirjaa. Ken on työskennellyt mm. pelialalla.

Vauvakoulu ilmestyy kovakantisen lisäksi myös Panu Kankaan lukemana äänikirjana sekä sähkökirjana.

Haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt sekä lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Viestisi

Lisää kommentti

Liittyvät teokset