11.01.2024
Odotus on viimein päättynyt: Maailmanlaajuinen jättihitti Percy Jackson palaa!

Percy Jackson – Jumalten malja on kuudes kirja Rick Riordanin lähes 200 miljoonaa kappaletta myyneessä fantasiasarjassa. Paluu Percy Jacksonin maailmaan on odotettu, sillä sarjan edellinen osa ilmestyi vuonna 2009.

Odotus on viimein päättynyt: Maailmanlaajuinen jättihitti Percy Jackson palaa!

”Mitäs jos annan sinulle yhden tilaisuuden voittaa malja? Ymmärräthän, että se on suuri kunnia, Percy Jackson? Olen koko ihmiskunnan historiassa tehnyt tällaisen tarjouksen vain yhdelle sankarille.”

Percy Jackson on pelastanut maailman jo useaan otteeseen, ja nyt hän haluaisi vain viettää tavallisen kouluvuoden. Valitettavasti jumalat eivät kuitenkaan ole vielä tyytyväisiä.

Saadakseen tarvitsemansa suosituskirjeet korkeakoulua varten Percyn on suoritettava kolme vaativaa tehtävää.

Yli vuosikymmenen odotus päättyy, kun lukuisia palkintoja kahminut lasten ja nuorten suosikkisarja saa kuudennen osansa. Kreikkalaista mytologiaa ja nykynuorten elämää hauskalla tavalla yhdistelevä Jumalten malja ei vaadi aiempien osien tuntemusta, vaan sopii myös uusille lukijoille. 

Maailmalla lukijat ovat ottaneet Percy Jackson – Jumalten malja -uutuuden vastaan positiivisesti: lähes 50 tuhannen Goodreads-arvion keskiarvo on tällä hetkellä 4,4/5.

Amerikkalaiskirjailija Rick Riordanin alun perin pojalleen keksimästään tarinasta alkunsa saanutta hittikirjasarjaa on myyty maailmanlaajuisesti yli 180 miljoonaa kappaletta.

Loppuvuodesta 2023 Disney+-palveluun ilmestyi myös kauan odotettu tv-versio Percy Jacksonin seikkailuista, Percy Jackson ja olymposlaiset. Kirjailija Riordan on kertonut halunneensa palata Percy Jacksonin maailmaan ja kirjoittaa Jumalten malja -kirjan kiitoksena faneilleen heidän kärsivällisyydestään tv-adaptaatiota odotellessa.

Rick Riordan on palkittu dekkaristi ja kirjailija. Hän on opettanut 15 vuoden ajan äidinkieltä ja historiaa. Hänen mytologiaa ja nykyamerikkalaisten nuorten elämää taitavasti yhteen punovat nuortenkirjansa ovat voittaneet lukuisia palkintoja.

Percy Jackson – Jumalten malja ilmestyy 25.1., ja se on saatavana myös Antti Virmavirran lukemana äänikirjana sekä sähkökirjana.

Arvostelukappalepyynnöt ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Viestisi

Lisää kommentti