08.09.2020
Nyt kannattaa lähteä sienimetsälle – uutuusoppaan avulla aloittelijakin tunnistaa syötävät sienet

Sienikausi on kuumillaan ja metsät pursuavat herkkuja. Mutta mistä tunnistaa, mitä niistä voi kerätä koriin ja syödä? Ruokasienet Suomen luonnossa –uutuusopas on välttämätön kaikille ruokasieniharrastuksesta kiinnostuneille.

Nyt kannattaa lähteä sienimetsälle – uutuusoppaan avulla aloittelijakin tunnistaa syötävät sienet

Ruokasienet Suomen luonnossa -opas auttaa tunnistamaan parhaat ruokasienet, niiden näköislajit – sekä keskeiset myrkkysienet, jotka kannattaa jättää metsään.

Sieniharrastuksen nousukautena ja lähiruoan arvostuksen myötä sienilajien käyttö on myös monipuolistunut. Nyt ei enää syödä vain rouskuja tai herkkutatteja. Tämän vuoksi monien sienilajien käytettävyystieto on muuttunut. Uutuusopas esitteleekin sienilajit uuden käytettävyysmerkistön kera.

Oppaassa on myös kiinnostavaa tietoa sienten elämästä, eri lajien ravintoarvosta sekä sienimyrkyistä. Lisäksi oppaassa kerrotaan, mitkä sienet soveltuvat värjäämiseen.

Oppaan ovat koonneet biologi ja tietokirjailija Tea von Bonsdorff ja kasvitieteilijä Lasse Kosonen. Bonsdorff toimii Suomen Sieniseuran ry:n varapuheenjohtaja ja on ansioitunut sieniasiantuntija. Kosonen on Sienilehden päätoimittaja.