24.08.2018
Nykymutsin imetyskirja tarjoaa vertaistukea ja faktatietoa uusille äideille

Nykymutsin imetyskirja tsemppaa, kun kävelevän maitobaarin rooli alkaa ahdistaa, kun imetyksen onnistuminen jännittää tai kun oikea imuote ei tahdo löytyä. Se on äideiltä äideille kirjoitettu teos, joka toimii ymmärtävänä ystävänä mullistavassa elämänvaiheessa.

Nykymutsin imetyskirja tarjoaa vertaistukea ja faktatietoa uusille äideille

Laura Talvitien ja Pauliina Ahosen Nykymutsin imetyskirjassa (ilm. 24.8.) kattavan ja ajantasaisen tiedon rinnalle kerätyt äitien kokemukset tarjoavat vertaistukea ja osoittavat, että imetyksessä kaikki tunteet ja tyylit ovat sallittuja.

“Tämä kirja syntyi havainnosta, että imetys usein yllättää. Sen sujuminen oppikirjan mukaan ei ole mikään läpihuutojuttu. Siksi päätimme tehdä kirjan, joka kertoo kaiken sen, minkä jokainen äiti olisi tahtonut tietää jo ennen imetyksen alkua”, kommentoi Laura Talvitie.

Kirja käy läpi imetystaipaleen aina mielikuvista maitobaariarkeen, mahdollisiin hankaluuksiin ja lopulta imetyksen päättymiseen. Vertaistuen ja faktatiedon lisäksi kirjassa on tehtäväsivuja, jotka auttavat pohtimaan omia tunteita imetykseen liittyen.

“Toivomme, että kirjan kepeys ja värikkyys rohkaisevat tarttumaan siihen, vaikka imetystä ei olisi muuten niin kovin ajatellut. Kirjan ilme tukee myös yhtä tärkeintä tavoitettamme: tehdä imetyksestä normaali ja arkipäiväinen asia, kaikkine väreineen ja sävyineen”, kommentoi kirjan raikkaasta visuaalisesta ilmeestä vastannut Pauliina Ahonen.

Nykymutsin imetyskirjassa kokemuksistaan kertovat mm. tunnetut bloggaajat Hanne Valtari (Lähiömutsi), Iina Hyttinen (But I’m a Human not a Sandwich), Irene Naakka (Mutsie), Krista Ahola (Puutalobaby) ja Marjut Ollilla (Simppeli sormiruokakeittiö).

Laura Talvitie (s. 1987) on tamperelainen yhteiskuntatieteilijä, lehtikuvaaja ja kaksivuotiaan lapsen äiti. Hän löysi äitiyslomalla itsensä ihmettelemästä, miksi imetysoppaat jäivät lukematta ja miksi imetyksestä puhuttiin etukäteen niin vähän.

Pauliina Ahonen (s. 1987) on kuopiolainen designer ja puolitoistavuotiaan lapsen äiti, joka törmäsi totuuteen siitä, ettei imetys olekaan aivan läpihuutojuttu eikä tietoa saati vertaistukea voi olla liikaa.

“Täydellisten äitien toimikunta™ ei tule sakottamaan sinua, jos vauvan torkkuessa avaat Netflixin ja katsot pätkän lempisarjaasi. Lapsesta kasvaa ihan kelpo yksilö, vaikka et tuijottaisi hänen silmäluomiaan herkeämättä hänen nukkuessaan” –Nykymutsin imetyskirja

Kirja ilmestyy 24.8.2018, jolloin se on arvostelu- ja käsittelyvapaa.

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi