29.05.2023
NY Times -bestseller Älä mene, Sam on kaihoisan koskettava romaani rakkaudesta, menetyksestä ja hyvästien jättämisestä

Yhdysvaltalaiskirjailija Dustin Thaon esikoisromaani on nuorille aikuisille suunnattu rakkausromaani, jossa 17-vuotiaan Julien elämä nytkähtää raiteiltaan kohtalokkaan auto-onnettomuuden myötä. Älä mene, Sam ilmestyy osana Otavan LOVE-rakkauskirjasarjaa.

NY Times -bestseller Älä mene, Sam on kaihoisan koskettava romaani rakkaudesta, menetyksestä ja hyvästien jättämisestä

Seitsemäntoistavuotias Julie on suunnitellut elämänsä pitkälle eteenpäin. Hän aikoo muuttaa poikaystävänsä Samin kanssa kaupunkiin, aloittaa opiskelut yliopistossa ja viettää kesän Japanissa. Mutta kun Sam yllättäen kuolee, kaikki muuttuu.

Surusta sairas Julie jättää hautajaiset väliin, heittää Samin tavarat pois ja tekee kaikkensa unohtaakseen hänet. Viesti vuosikirjassa saa kuitenkin muistot palaamaan.

Julie soittaa Samin vastaajaan kuullakseen rakkaansa äänen vielä kerran. Sitten Sam vastaa.

Julie tietää, että yhteys on väliaikainen, mutta Samin äänen kuuleminen tuo hänet taas lähemmäs, ja irti päästäminen muuttuu puhelu puhelulta vaikeammaksi.

Mitä sinä tekisit, jos saisit uuden tilaisuuden jättää hyvästit?

Älä mene, Sam ylsi ilmestyttyään Yhdysvalloissa sekä New York Timesin että USA Todayn bestseller-listoille. Kirjan on suomentanut Sini Linteri.

LOVE – rakkautta ensi sivulta.

Dustin Thao on yhdysvaltalainen kirjailija, omien sanojensa mukaan ”valitettavasti millenniaali”. Älä mene, Sam on hänen esikoisromaaninsa.

Älä mene, Sam ilmestyy 8.6.2023, ja se on saatavana myös sähkö- ja äänikirjana, jonka lukee Emma Louhivuori. 

Arvostelukappalepyynnöt ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi