21.04.2023
Noora Kunnaksen Salmanterin Terttu ja minimerirosvot on voittanut sveitsiläisen lastenkirjapalkinnon!

Monisukupolvinen Prix Chronos -kilpailu palkitsee vuosittain lasten- tai nuortenkirjan, joka käsittelee eri sukupolvien välisiä suhteita hauskalla ja kriittisellä tavalla. Salmanterin Terttu ja minimerirosvot on neliosaiseksi kasvaneen Salmanterin Terttu -sarjan ensimmäinen osa. Sarja ilmestyy jo kahdeksalla kielialueella.

Noora Kunnaksen Salmanterin Terttu ja minimerirosvot on voittanut sveitsiläisen lastenkirjapalkinnon!

Noora Kunnaksen kirjoittama ja Teemu Juhanin kuvittama Salmanterin Terttu ja minimerirosvot -kirja on voittanut sveitsiläisen Prix Chronos -lastenkirjapalkinnon. Prix Chronosin tarkoituksena on lisätä ikäihmisten ja heidän läheistensä yhteistä lukemista.

”Kaksi lasta, kaksi vanhusta, kukko ja minimerirosvojen lauma: Värikäs kimppu erilaisia ​​ihmisiä ja eläimiä tekee kirjasta ainutlaatuisen ja humoristisen lukuelämyksen”, kuvaillaan Prix Chronos -raadin palkitsemisperusteissa.

Salmanterin Terttu ja minimerirosvot -kirjassa Mikon ja Lillin vierailu tiukkapipoisen sedän luona muuttuu hillittömän hauskaksi seikkailuksi, kun lapset tutustuvat naapurissa asuvaan Salmanterin Terttuun. Mahtimummo Terttu ystävineen valmistautuu pikkukaupungin suurtapahtumaan, kukka-asetelmakilpailuun.

Asetelma on jo viittä vaille valmis, kun Mikko ja Lilli herättävät koristeena olevat minimerirosvot vahingossa henkiin. Tarinassa riittää vauhdikasta menoa, hassuja käänteitä ja mielenkiintoisia hahmoja.

”Voitto tuntuu uskomattoman hienolta. On mahtavaa, kun kirjani huomioidaan kansainvälisesti”, Noora Kunnas iloitsee.

Voitokas Salmanterin Terttu ja minimerirosvot käynnisti Salmanterin Terttu -lastendekkarisarjan vuonna 2019. Jo neliosaiseksi kasvanut sarja on löytänyt innokkaan lukijakunnan myös Suomen rajojen ulkopuolella, sillä Salmanterin Terttu -kirjoja on käännetty jo seitsemälle kielelle: saksaksi, tanskaksi, unkariksi, italiaksi, hollanniksi, puolaksi ja venäjäksi.

Noora Kunnaksen ja Teemu Juhanin kansainvälisistä oikeuksista vastaa Elina Ahlback Literary Agency.

Lue lisää kilpailusta täältä.

Lastenkirjailija Noora Kunnas (s. 1987) tunnetaan erityisesti hulvattomasta Salmanterin Terttu -lastendekkarisarjastaan, jonka neljäs osa, Salmanterin Terttu ja Sorkkarautagaala, ilmestyi keväällä 2022. Hän on kirjoittanut lisäksi Kaheli sakki -nimistä lastenkirjasarjaa ja Hämärävaarit-kuvakirjan. Teemu Juhani (s. 1987) on kuvittaja, sarjakuvataiteilija ja graafinen suunnittelija.

Liittyvät kirjailijat