27.02.2020
Noora Kunnaksen kirjoittama romaani on lasten LukuVarkaus-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaana
Noora Kunnaksen kirjoittama romaani on lasten LukuVarkaus-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaana

Palkinnon saajan päättää Varkauden alakouluja edustava lapsiraati. Voittaja julkistetaan 10.6.2020 Vekara-Varkaus festivaaliviikolla. 

Esiraadin perustelut

Noora Kunnas: Salmanterin Terttu ja minimerirosvot, kuvitus Teemu Juhani

Mahtimummo, laulava kukko ja kurittomia minimerirosvoja. Vauhtia ja velmuilua alakoululaisille. Mikon ja Lillin vierailu tiukkapipoisen sedän luona muuttuu hillittömän hauskaksi seikkailuksi, kun lapset tutustuvat naapurissa asuvaan Salmanterin Terttuun. Terttu ystävineen valmistautuu pikkukaupungin suurtapahtumaan, kukka-asetelmakilpailuun. Asetelma on jo viittä vaille valmis, kun Mikko ja Lilli herättävät koristeena olevat minimerirosvot vahingossa henkiin. Salmanterin Terttu ja minimerirosvot aloittaa uuden sarjan, jossa riittää vauhdikasta menoa, hassuja käänteitä ja mielenkiintoisia hahmoja. Kirjan upean mustavalkokuvituksen on tehnyt Teemu Juhani.

Noora Kunnas (1987) on kokopäiväinen lastenkirjailija ja eläinrakas huumorin ystävä. Erityisesti hän pitää brittihuumorista niin kirjoissa, tv-sarjoissa kuin elokuvissakin. Hän on valmistunut Turun taideakatemiasta ja työskennellyt televisiossa. Kunnakselta on aiemmin julkaistu Kaheli sakki -sarja ja Hämärävaarit.

Valtakunnallisen Lasten LukuVarkaus kirjallisuuspalkinnon perustivat vuonna 2001 Stora Enso Oyj sekä Varkauden kaupunki. Palkinto jaetaan vuosittain Suomessa ja suomenkielellä julkaistulle lastenromaanille. Palkinto on suuruudeltaan 3.500 €.