20.12.2023
Niina Laitisen uudessa neulekirjassa matkataan Suomen luonnossa

Suomessa villasukkia pidetään kaikkina vuodenaikoina ja niitä myös neulotaan ympäri vuoden. Kutimet kulkevat matkassa mukana ja viihdyttävät niin kotona, kylässä kuin tienkin päällä.

Niina Laitinen: Villasukkien matkassa.

Ilmestyy 5.1.2024

Niina Laitisen seitsemännessä omassa neulekirjassa matkataan neuloen, katsellaan kotimaan maisemia ja ikuistetaan muistot ihaniin villasukkiin.

Ympäristö ja maisemat ovat tärkeitä inspiraation lähteitä Niina Laitiselle. Villasukkien matkassa on oodi Suomen kauniille luontokohteille, joista Laitinen on kehittänyt 16 upeaa sukkamallia ja seitsemän niihin sointuvaa lapasohjetta. Matka alkaa saaristosta ja Suomenlinnasta, ja etenee soiden, koskien ja tuntureiden kautta pohjoisen pitsiputouksille ja Nuorgamiin saakka.

Tuttuun tapaan ohjeita on ohuista, keskipaksuista ja paksuista langoista neulottaville pitkä- ja lyhytvartisille kirjo- ja pintaneulesukille ja lapasille.

Niina Laitinen on neulekirjataivaan kiintotähti, jonka jokainen kirja on ampaissut bestsellerlistan kärkeen heti ilmestyttyään. Laitinen opetteli neulomaan aikuisiällä, kun hän halusi tehdä sukat esikoisvauvalleen. Neulebloginsa kautta hän nousi tunnetuksi tekijäksi, jonka huolella laadittuihin, selkeisiin ohjeisiin voi luottaa. Tuttuun tapaan kirjan häikäisevän hienot valokuvat ovat Viola Virtamon käsialaa.