18.11.2020
Nemo julkaisee Alex Schulmanin uuden hittiromaanin Eloonjääneet
Nemo julkaisee Alex Schulmanin uuden hittiromaanin Eloonjääneet

Ruotsissa syyskuussa ilmestyneen romaanin käännösoikeudet on myyty jo 31 kielialueelle. Suomessa kirja julkaistaan maaliskuussa 2021. 

Nemo julkaisee maaliskuussa 2021 menestyskirjailija Alex Schulmanin uusimman romaanin Eloonjääneet. Se on vangitseva kuvaus veljessuhteista ja lapsuuden kokemisesta uudelleen aikuisena. Teos jatkaa Schulmanille tyypillisesti tosipohjaisten perhesuhteiden aukileikkausta.

Eloonjääneet ilmestyi syyskuussa kotimaassaan Ruotsissa, jossa sitä myytiin puolessatoista kuukaudessa yli 80 000 kappaletta. Kiinnostus kirjaa kohtaan on ollut niin suurta, että lähes kaikki sen ulkomaanoikeudet on ostettu huutokaupalla. Tähän mennessä oikeudet on myyty Suomen lisäksi 30 kielialueelle: Bulgariaan, Brasiliaan, Kataloniaan, Kiinaan, Kroatiaan, Tšekkiin, Tanskaan, Ranskaan, Saksaan, Kreikkaan, Unkariin, Italiaan, Islantiin, Israeliin, Japaniin, Latviaan, Liettuaan, Alankomaihin, Norjaan, Portugaliin, Romaniaan, Puolaan, Venäjälle, Serbiaan, Espanjaan, Ruotsiin, Turkkiin, Isoon-Britanniaan, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

– Schulman jatkaa teoksissaan pohjoismaisten kirjailijoiden traditiota kirjoittamalla kaikkein intiimimmeistä suhteistaan, perheestä ja parisuhteista. Schulmanin suomennetuissa kirjoissa yhteistä on, että perheen sisäiset jännitteet ja tunteet kuvataan rehellisesti ja suorasti jopa niiden synkimmillä hetkillä. Tästä johtuen kirjat ovat samaan aikaan helppolukuisia ja syvästi koskettavia. Hänellä on myös erityinen taito kuvata aikuisen tunne-elämää lapsen silmin ja kirjoittaa sekä naisista että miehistä yhtä todellisen tuntuisesti, sanoo Nemon kustannuspäällikkö Nina Karjalainen.

Schulmanin edellinen romaani, omaelämäkerrallinen sukusaaga Polta nämä kirjeet (2020) nousi nopeasti kansainväliseen suosioon. Kolmessa aikatasossa etenevä kolmiodraama on myynyt yksistään Ruotsissa lähes 250 000 kappaletta. Kirjasta on tekeillä elokuva. Nemo julkaisi romaanin suomeksi huhtikuussa 2020, ja se singahti heti myös täällä Luetuimmat kirjat -listojen kärkeen sekä perinteisenä että äänikirjana.

Myös Alex Schulmanin kolmas suomennettu teos, Unohda minut (Nemo 2017), on ollut menestys. Se kuvaa vavahduttavasti lapsuutta alkoholistiäidin varjossa. Sekä Unohda minut että Polta nämä kirjeet on on valittu Ruotsissa Vuoden kirjaksi.

Alex Schulman on ruotsalainen toisen polven julkkis. Hänen suomalainen isänsä Allan oli tunnettu tv-tuottaja ja toimittaja. Alex vetää yhdessä kirjailija Sigge Eklundin kanssa Ruotsin suurinta podcastia, jolla on 300 000 viikottaista tilaajaa.

Liittyvät kirjailijat

Liittyvät teokset