18.01.2021
Näin saat erityisherkkyyden käännettyä voimavaraksi vanhemmuudessa – Elaine Aronin uutuuskirja ilmestyy tällä viikolla

Erityisherkän persoonallisuustyypin löytäjä, psykologian tohtori ja suosittu tietokirjailija Elaine Aron neuvoo uutuuskirjassaan Erityisherkkä vanhempi (Nemo), kuinka erityisherkkyyden voi kääntää kasvatustyön voimavaraksi.

Näin saat erityisherkkyyden käännettyä voimavaraksi vanhemmuudessa – Elaine Aronin uutuuskirja ilmestyy tällä viikolla

Erityisherkät ovat ei vain hyviä, vaan myös loistavia vanhempia, sillä he osaavat eläytyä muita syvemmin lastensa tunnemaailmaan. Ärsykkeiden paljous kuitenkin kuormittaa heitä enemmän kuin muita.  

Erityisherkälle ihmiselle vanhemmuus on siksi usein stressaavaa aikaa. Erityisherkkä vanhempi on virittynyt lapsen tarpeille, mistä on paljon iloa ja hyötyä, mutta hän saattaa huolehtia liikaa lapsen asioista ja kokea turhan vahvasti myönteisiä ja kielteisiä tunteita. 

Elaine Aronin uutuuskirja Erityisherkkä vanhempi (Nemo) antaa työkalut lapsiin liittyvän liiallisen ärsyketulvan kanssa pärjäämiseen. Se neuvoo myös, kuinka käsitellä vanhemmuuteen liittyviä kielteisiä tunteita ja kuinka hallita lasten mukanaan tuomaa lisääntyvää sosiaalisuutta. 

Erityisherkkyys on synnynnäinen piirre, jota ilmenee noin 20 prosentilla väestöstä. Sitä tavataan samassa suhteessa ihmisten lisäksi yli sadalla lajilla. Kirjassa on mukana testi, jolla voi selvittää, onko erityisherkkä, ja se sopii myös erityisherkille isovanhemmille. 

Elaine N. Aron on yhdysvaltalainen psykologian tohtori ja psykoterapeutti, joka on tutkinut laajasti 1990-luvun alussa löytämäänsä ja nimeämäänsä erityisherkkää persoonallisuustyyppiä. Aron on julkaissut aiheesta seitsemän suosittua tietokirjaa. 

Kirja on arvostelu- ja käsittelyvapaa 21.1.2021 

 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi  

Lisätiedot ja pdf-vedokset: adele.couavoux@otava.fi  

Liittyvät kirjailijat