08.09.2021
MUISTUTUSKUTSU: Tervetuloa Lasse Lehtisen Murhattu ministeri -kirjan virtuaalijulkistamiseen 10.9. klo 14

Tervetuloa kuulemaan Suomen historian ainoan murhatun ministerin, Heikki Ritavuoren, elämästä ja kuolemasta Lasse Lehtisen Murhattu ministeri -uutuuskirjan virtuaalijulkistamiseen. Tilaisuus järjestetään 10.9. klo 14 Zoomissa.

MUISTUTUSKUTSU: Tervetuloa Lasse Lehtisen Murhattu ministeri -kirjan virtuaalijulkistamiseen 10.9. klo 14

Kansanvaltaa ja itsenäisyyttä puolustanut Ritavuori kuoli ruotsinkielisen aktivistin ampumiin luoteihin kotiovellaan Helsingissä helmikuussa 1922.

Murhatun ministerin elämäkerta kuvaa kansakunnan tuhoisaa kahtiajakoa.

Autonomian ajasta itsenäisyytemme levottomiin alkuvuosiin ulottuva vaikuttava elämäkerta osoittaa, että suvaitsemattomuus ja vihapuhe eivät ole uusia ilmiöitä. Etenkin suhde Venäjään on jakanut kansakuntaa sukupolvien ajan.

Tilaisuudessa keskusteluun osallistuvat päätoimittaja emeritus Janne Virkkunen, professori Timo Soikkanen, kansanedustaja Wille Rydman, dosentti Pekka Jylhä ja kirjan kirjoittaja. Keskustelun juontaa kustannuspäällikkö Jarkko Vesikansa.

 

Ajankohta: pe 10.9. klo 14 Zoomissa

Rekisteröidy tilaisuuteen:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_aqs7ZeibStuthLzKKYMLiA 

 

Filosofian tohtori Lasse Lehtinen (s. 1947) on kirjoittanut lehtitekstejä, tietokirjoja ja romaaneja kuudella vuosikymmenellä. Hän on aiemmin tehnyt poliitikkomuotokuvia ja elämäkertoja mm. Johannes Virolaisesta, Pirkko Työläjärvestä, Martti Ahtisaaresta, Urho Kekkosesta ja Väinö Tannerista

 

Murhattu ministeri ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Jarkko Pajusen lukemana äänikirjana.

Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 9.9.2021

Lisätiedot, tekijän haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: adele.couavoux@otava.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Liittyvät kirjailijat