13.01.2021
Moomin Characters, Kustannusosakeyhtiö Otava ja Förlaget innostavat lapsia lukemaan ja kirjoittamaan kaikissa Pohjoismaissa

Kustannusosakeyhtiö Otava, Moomin Characters ja Förlaget julkaisevat yhteistyössä lapsia lukemaan ja kirjoittamaan innostavia teoksia Pohjoismaissa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Otava julkaisee teoksia ruotsiksi suoraan pohjoismaisille markkinoille. Kirjat, lukupäiväkirjat, puuha- ja tarrakirjat, tunnekortit ja -kirjat ovat osa monivuotista, kansainvälistä konseptia Reading, Writing and the Moomins.

Moomin Characters, Kustannusosakeyhtiö Otava ja Förlaget innostavat lapsia lukemaan ja kirjoittamaan kaikissa Pohjoismaissa

”Iloitsemme yhteistyöstä lukemista ja kirjoittamista tukevan Muumi-konseptin parissa. Otavan ylivoimainen osaaminen tehtävä- ja puuhakirjojen kustantajana antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden kansainvälisillä markkinoilla”, toimitusjohtaja Roleff Kråkström Moomin Charactersilta sanoo.

Tämän vuoden aikana Otavan Muumi-ABC-kirjat lanseerataan Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa. Myös Moomin Charactersin aasialaiset yhteistyökumppanin ovat jo ilmaisseet vahvan kiinnostuksen Otavan ja Moomin Charactersin yhteistyöhankkeelle.

“Suomalainen varhaiskasvatus yhdistettynä Muumeihin luo hienon kokonaisuuden. Pohjoismaiset arvot välittyvät lastenkirjallisuudessamme tavalla, joka viitoittaa polkua onnelliseen kasvuun ja oppimiseen”, Kråkström toteaa.

”On upeaa olla mukana tässä hankkeessa. Julkaisemme tänä vuonna Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa yli toistakymmentä Muumi-teosta”, iloitsee Otavan lasten- ja nuortenkirjojen kustannusjohtaja Kaisu-Maria Toiskallio. ”Kirjoissamme yhdistyy lukemisen ja kirjoittamisen ilo sekä uuden oivaltaminen.”

Suomessa ensimmäinen Otavan julkaisema Muumi-kirja ilmestyy ensi viikolla. Onnelliset aakkoset -teoksessa yhdistyy ensi kertaa Tove Janssonin alkuperäiskuvitus ja nykykirjailija Paula Nivukosken rikas kieli. Ruotsinkielisen kirjaperheen teokset alkavat ilmestyä kesäkuussa 2021.

Lisätietoja

Kustannusosakeyhtiö Otava:

Kustannusjohtaja Kaisu-Maria Toiskallio, 050 310 3024, kaisu-maria.toiskallio@otava.fi

Moomin Characters Oy:

Toimitusjohtaja Roleff Kråkström, 040 054 9692, roleff.krakstrom@moomin.com

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi