05.10.2022
Mohsin Hamidin Viimeinen valkoinen mies on viiltävän tarkka kuvaus etuoikeuksista luopumisesta

Bestseller-kirjailijan uusi romaani kuvaa väkevästi rakkautta, menetyksiä ja levottomuutta muutoksen edessä sekä ravistelee uskomuksiamme itsestämme ja maailmasta.

Mohsin Hamidin Viimeinen valkoinen mies on viiltävän tarkka kuvaus etuoikeuksista luopumisesta

Eräänä aamuna valkoinen keski-ikäinen mies huomaa, että hänen ihonsa on yön aikana muuttunut tummaksi. Muodonmuutoksen kokenut Anders ei ole tunnistaa peilikuvaansa. Järkyttyneenä hän päättää kertoa tapahtuneesta ainoastaan uudelle rakastetulleen Oonalle.

Pian vastaavia tapauksia raportoidaan jo ympäri maata, ja ne herättävät ihmisissä pelkoa totutun järjestyksen kumoutumisesta. Andersin ja Oonan suhteen syventyessä he huomaavat muutoksen kuitenkin tarjoavan myös mahdollisuuden aivan uudenlaiseen kohtaamiseen.

Mohsin Hamid on kansainvälisesti menestynyt kirjailija, joka syntyi Lahoressa, opiskeli Yhdysvalloissa ja asettui kirjoittamaan Lontooseen. Hänen teoksiaan on käännetty lähes neljällekymmenelle kielelle.

Viimeinen valkoinen mies ilmestyy 6.10.2022.

Tiedustelut ja pdf-vedokset: jenni.heiti@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Otavan kirjasto on Kustannusyhtiö Otavan vuonna 1982 perustama kirjasarja, joka tunnetaan laadukkaista käännösromaaneistaan. Sarjassa on ilmestynyt jo lähes 300 teosta. Otavan kirjaston kirjailijat ovat arvostettuja ja palkittuja maailmankirjallisuuden mestareita. Joukkoon kuuluu lukuisia Nobel-voittajia sekä muita rakastettuja maailmantähtiä. Otavan kirjasto on vuosien varrella julkaissut laajasti mm. Ian McEwanin, Siri Hustvedtin, Margaret Atwoodin, Jeffrey Eugenidesin ja Annie Proulxin tuotantoa.