21.03.2022
Mitä tapahtuu, kun perheenäidin hurahdus huonekasveihin ohittaa kaiken muun?

Katariina Vuoren villisti versova romaani kertoo överiksi menneestä huonekasviharrastuksesta ja oman paikan löytämisestä.

Mitä tapahtuu, kun perheenäidin hurahdus huonekasveihin ohittaa kaiken muun?

Katariina Vuori: Kasvun paikka
Ilmestyy 30.3.2022

Haittaako, jos rakastaa enemmän viherkasvejaan kuin aviomiestään?

Silvia on huolehtinut lapsista ja kodista miehen tehdessä uraa. Nyt lapset ovat jo koulussa, mutta Silvia jatkaa puuduttavia rutiinejaan. Vapaudenkaipuu ja oman tilan etsiminen alkavat kuitenkin tunkea pintaan.

Millainen on paras mahdollinen kasvualusta ihmiselle?

Ensimmäinen lankeaminen on suorastaan viaton, mutta pian intohimon kohteita on jo lukuisia: kirjovehkoja, traakkipuita, käpypalmuja, aralioita… Kasvit uhkaavat pian viedä tilan ja hapen parisuhteelta ja kaikelta muultakin.

Silvian holtittomasti rönsyävä huonekasviharrastus saa kiemurtelemaan naurusta ja katsomaan uusin silmin kasveja ja ihmisiä ympärillämme.

Oulussa asuva Katariina Vuori (s. 1971) on kirjoittanut 15 tietokirjaa ja kaksi romaania. Tuottelias Vuori on kirjoittanut itseään inspiroivista aiheista mm. keittokirjoja, elämäkertoja sekä historia- ja lemmikkikirjoja. Viimeisin tietoteos on tammikuussa ilmestynyt merikapteeni Fridolf Höökin elämästä kertova kirja Merireittejä menneisyyteen.

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi