04.04.2022
Mistä rasittavat pikkusisarukset oikein tulevat? Prinsessa Pikkiriikki ja (kaamea) totuus vauvoista kertoo pikkiriikkisen tieteellisesti, miten lapset saavat alkunsa

Hannele Lampelan ja Ninka Reitun Prinsessa Pikkiriikki selvittää totuuden vauvoista omaan herttaisen suorasukaiseen tyyliinsä. Pikkiriikki toki tietää, että vauvat kasvavat äitien vatsassa. Mutta miten ne ovat sinne päätyneet? Ja miten ne pääsevät sieltä pois? Ja mikä tärkeintä: miksi ihmeessä vanhemmat oikein haluavat vauvan, joka kakkaa kamalasti ja herättää keskellä yötä?

Mistä rasittavat pikkusisarukset oikein tulevat? Prinsessa Pikkiriikki ja (kaamea) totuus vauvoista kertoo pikkiriikkisen tieteellisesti, miten lapset saavat alkunsa

Prinsessa Pikkiriikki ja (kaamea) totuus vauvoista kertoo pikkiriikkimäisen suoraan tapaan mistä vauvat tulevat ja mitä äidin kehon sisällä tapahtuu, kun vauva kehittyy. Se on pikkulapsitasolle sopivaa ja ymmärrettävää seksuaali- ja tunnekasvatusta, joka ottaa huomioon myös tulevan isosisaruksen tunteet suuren elämänmuutoksen edessä.

Kirjailija Hannele Lampelan kokemuksen mukaan usein vauvan tuloa käsittelevissä lastenkirjoissa keskitytään lähinnä uuteen tulokkaaseen, vaikka etenkin ensimmäistä pikkusisarusta odottavalle veljelle tai siskolle uusi vauva voi olla aikamoinen shokki. Siksi Lampela halusi päästää ääneen pikkusisarusta odottavan Prinsessa Pikkiriikin, joka hyvin lapsen tasolla samaistuttavasti pohtii esimerkiksi, miksi kukaan haluaa kotiin koko ajan huutavan ja vaipanvaihtoa vaativan vauvan. Lopputulos on paitsi informatiivinen, myös ehdottomasti hauska.

”Kirjoitan Prinsessa Pikkiriikkiä vanhemman ja lapsen yhdistetystä näkökulmasta. Muistan elävästi omasta lapsuudestani asiat, joista tykkäsin, ja asiat, jotka ärsyttivät. Samalla kahden lapsen äitinä näen lasta pohdituttavista asioista myös kolikon toisen puolen”, Lampela kertoo.

Prinsessa Pikkiriikki ja (kaamea) totuus vauvoista on suositun Prinsessa Pikkiriikki -sarjan ensimmäinen kuvakirja. Kirjan hurmaava kuvitus on tuttuun tapaan Ninka Reitun käsialaa.

Pikkiriikin seikkailut jatkuvat sivujen välissä vielä tämän vuoden lokakuussa, kun kaikkien tuhmuroijien sankari kertoo seitsemän tuttua satua hiukan lurjusmaisesta näkökulmasta teoksessa Prinsessa Pikkiriikin hiukkasen hurjat sadut.

Hannele Lampela (s. 1982) on Loviisassa asuva kirjailija ja toimittaja, joka tunnetaan Prinsessa Pikkiriikin lisäksi esimerkiksi syksyllä jatkuvasta Talventaian tarinoita -sarjasta. Elokuun lopussa häneltä alkaa uusi, alakoululaisten supersankarisarja Paavali Pattinen, supernolo supersankari. Ninka Reittu (s. 1982) on kuvataiteilija ja lastenkirjailija ja sarjakuvapiirtäjä, joka asuu Joensuussa. Elokuussa ilmestyy Reitun Pulla Vehnänen -kuvakirjan toinen osa, Pulla Vehnänen ja yö puumajassa.

Prinsessa Pikkiriikki ja (kaamea) totuus vauvoista ilmestyy 14.4.2022, ja se on saatavilla myös ääni- ja sähkökirjana.

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Liittyvät kirjailijat

Liittyvät teokset