27.12.2022
Mikko Kalajoen Jälkilöyly kuvaa epäonnisia konnia ja epätodennäköisiä sankareita hulvattomasti ja mustanhauskasti

Jälkilöyly on toinen toistaan vinksahtaneempia henkilöhahmoja vilisevä rikosromaani, jossa aivan tavallinen nainen joutuu tahtomattaan keskelle arvaamattomasti eteneviä tapahtumia.

Mikko Kalajoen Jälkilöyly kuvaa epäonnisia konnia ja epätodennäköisiä sankareita hulvattomasti ja mustanhauskasti

Jos Matilda Leivolta kysytään, hänen ex-miehellään Antonilla ei ole juurikaan hyviä ominaisuuksia. Peliveloissa rypevä yrittäjä tuntuu vetävän puoleensa ongelmia, jotka kasvavat lopulta peruuttamattomaksi, väärinkäsitysten sekoittamaksi vyyhdiksi. Matildan lisäksi myös hänen teini-ikäinen poikansa ja muistisairas äitinsä sekä podcastia pitävät pikkurikolliset, läpimurrosta haaveileva kirjailija, kylmänviileä palkkatappaja ja velkojaan armottomasti perivä alamaailman rautarouva sotkeutuvat kaikki tietoisesti tai tietämättään rikokseen. Mutta ketkä ovat tapauksen todelliset rikolliset ja uhrit? Kuka käärii voitot, kuka jää nuolemaan näppejään?

Mikko Kalajoki on turkulainen kirjailija ja ammattikirjoittaja, jonka tuotanto käsittää mm. romaaneja, novelleja, pakinoita sekä sarjakuvia. Perinteisten dekkaritarinoiden sijaan Kalajokea kiinnostaa ensisijaisesti maailma tavallisten ihmisten näkökulmasta: miten ihminen toimii yllättävissä tilanteissa, ja voiko kenestä tahansa tulla olosuhteiden pakosta rikollinen – jopa tappaja? 

Jälkilöyly on arvosteluvapaa 5.1.2023.

Haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: jenni.heiti@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

 

Viestisi

Lisää kommentti