24.06.2024
Mike Bäck on täällä taas! Maailman mahtavin kirja jatkaa nuorten lukuinnostamista

Lasten ja nuorten säätiön myöntämällä Read Hour -palkinnolla palkitun Mike Bäckin uusi kirja on jatkoa räjähdysmäisen suosion saaneille bestsellereille Paras kirja ikinä, Kaikkien aikojen kirja ja Universumin paras kirja.

Mike Bäck on täällä taas! Maailman mahtavin kirja jatkaa nuorten lukuinnostamista

Ilmestyy 1.8.2024.

Suomen hauskimpien kirjojen tekijä palaa kertomaan lisää viihdyttäviä ja noloja kommelluksia elämästään.

Millaiset olivat Miken Bäckin ekat treffit? Mitä tapahtui maailman noloimmassa koulunäytelmässä? Tarinoinnin ohessa Bäck paljastaa, mitä neuvoja antaisi nyt nuoremmalle itselleen. Kuten Bäckin aiemmissa kirjoissa, myös Maailman mahtavimmassa kirjassa on mukana tehtäviä sekä hänen tekemiään piirustuksia. Niiden tyyli on tuttu myös Bäckin suositulta Youtube-kanavalta.

Tubettajana tutuksi tullut Bäck jäi tauolle someistaan vuonna 2021, sillä hän halusi tutkiskella ja pohtia, mitä elämä voisi sosiaalisessa mediassa työskentelyn sijaan olla. Musiikkiin viime vuodet keskittynyt Bäck palasi alkuvuodesta myös videoiden pariin, mutta osa vanhasta elämästä jäi tietoisesti taakse.

”Mietin taukoni aikana kovasti sitä, mitä haluan tehdä ja mitä haluan jättää menneisyyteen. Nämä kirjani olivat kuitenkin jotain sellaista, mitä tahdon jatkaa. Aiemmat kirjat ovat myös jääneet selvästi tosi tärkeäksi osaksi monien seuraajieni elämää, joten siksi tuntuu merkitykselliseltä jatkaa niiden parissa”, Bäck kertoo.

Bäck on pitänyt lasten ja nuorten innostamista lukemaan tärkeänä jo pitkään, ja hänet on palkittu Lasten ja nuorten säätiön myöntämällä Read hour -palkinnolla. Bäckin mielestä lukeminen on täydellistä vastapainoa kaikelle muulle, mitä ihmiset päivittäisessä elämässään tekevät.

”Kun koko maailma yrittää saada meitä ruutujen eteen, liikkumattoman tekstin lukeminen tuo valtavasti rauhaa ja ruokkii mieltä ainutlaatuisella tavalla. Tärkeintä on löytää se itselle oikea kirja.”

Bäck pitää itse alusta loppuun kirjoittamaansa ja kuvittamaansa Maailman mahtavin kirja -uutuutta ja koko kirjasarjaansa hyvinä kirjoina lukuharrastuksen aloittamiseen. Hän uskoo, että vapaamuotoiseen tyyliin tehdyt kirjat kuvituksineen ja tehtävineen rikkovat ennakkoluuloja, joita nuorilla saattaa kirjoista olla.

Mike Bäck (s. 1999) on helsinkiläinen kirjailija, vaikuttaja ja muusikko, joka on valloittanut Suomen nuorison hauskoilla kirjoillaan ja YouTube-kanavallaan, jolla on 272 tuhatta tilaajaa. Maailman mahtavin kirja on jatkoa kirjoille Paras kirja ikinä, Kaikkien aikojen kirja ja Universumin paras kirja, joita on myyty eri formaateissa yhteensä yli 200 tuhatta kappaletta.

Maailman mahtavin kirja on saatavina fyysisen teoksen lisäksi myös Bäckin itse lukemana äänikirjana sekä sähkökirjana.

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Viestisi

Lisää kommentti