25.06.2024
Mies Keriotista on Taavi Soininvaaran 20. Ratamo-romaani – ”Usein kuulen, että Ratamo on aika normaalin oloinen kaveri, ja sellaiseksi olen hänet halunnut kirjoittaakin”

Soininvaaran suosittu Ratamo-sarja pureutuu kansainvälisen politiikan, talouden, teknologian ja rikollisuuden ajankohtaiseen ytimeen ja kuuluu lajin ehdottomaan kärkeen Suomessa. Uusimmassa Mies Keriotista -trillerissä Arto Ratamo joutuu tappajan kohteeksi.

Meksikolainen huumekartelli eliminoi Yhdysvaltain presidentinvaaleihin liittyviä ihmisiä eri puolilla maailmaa. USA:ssa jihadistit iskevät harvinaisten maametallien tuotantolaitoksiin. Mikä yhdistää kartellin ja jihadisteja kouluttaneen yksityisarmeijan republikaanisen puolueen tulevaan presidenttiehdokkaaseen?

Taiwanissa pannaan väkisin alulle kansainvälinen konflikti, jossa Kiina näyttää olevan valmis käyttämään äärimmäisiä aseita vihollisiaan vastaan. Onko joku USA:ssa valmis uhraamaan mitä tahansa tullakseen vapaan maailman johtajaksi?

Kun virastaan hyllytetystä Supon Ratamosta tulee tappajan kohde, rikostutkinta on henkilökohtaisempi kuin koskaan aiemmin.

– Kun aloitin Ratamo-sarjan kirjoittamisen vuosituhannen vaihteessa, toiveissani oli, että saisin parikin Ratamo-kirjaa kirjoitettua. Tämä on aika vaikea ala menestyä. Toive toteutui: sarja jatkuu edelleen! 20. romaani ilmestyy heinäkuussa, ja vuoden 2025 Ratamo on jo hyvällä alulla, Taavi Soininvaara sanoo.

– Useimmiten kuulen Arto Ratamosta, että hän on aika ”normaalin” oloinen kaveri, ei mikään supersankari, Sellaiseksi olen halunnut hänet kirjoittaakin. Haastavia seikkoja ei ole onneksi kirjoittamisen tielle liiemmin ilmaantunut, ja maailma tarjoaa aiheitakin lähes loputtomasti.

Taavi Soininvaara (s. 1966) on kirjailija, kolumnisti ja oikeustieteen kandidaatti. Soininvaaran trillerit pureutuvat kansainvälisen politiikan, talouden, teknologian ja rikollisuuden ajankohtaisiin kysymyksiin ja niitä on käännetty menestyksekkäästi myös saksaksi. 

Mies Keriotista on arvosteluvapaa 1.7.2024. 

Teos julkaistaan kaikissa formaateissa. Äänikirjan lukee Tuukka Haapaniemi.

Viestisi

Lisää kommentti