26.11.2023
Magdalena Hain Sarvijumalalle Topelius-kirjallisuuspalkintoehdokkuus

Topelius-palkinto myönnetään korkeatasoiselle nuortenkirjalle ja sen jakaa Suomen lasten- ja nuortenkirjailijat ry.

Magdalena Hain Sarvijumalalle Topelius-kirjallisuuspalkintoehdokkuus

Magdalena Hain nuorten kauhuromaani Sarvijumala on nimetty Topelius-palkintoehdokkaaksi. Palkinto myönnetään korkeatasoiselle nuortenkirjalle.

Palkintoraadin perustelut:

”17-vuotias Lauri herää sairaalasta auto-onnettomuuden jäljiltä. Äiti on menehtynyt ja isää pidetään sairaalassa koomassa. Kauhutarinaan limittyy hienosti kuvaus suuresta menetyksestä toipumisesta, kauhistuttavien asioiden piinaavasta läsnäolosta, virheiden aiheuttamasta syyllisyydestä ja irtipäästämisestä. Monilla tasoilla ravisteleva romaani kuvaa myös eloisasti teini-ikäisten arkea, kokemuksia mielenterveyden oirehtimisesta ja rasismista. Kauhukirjallisten elementtien pohjalla kulkee vire, joka sitoo ihmiset yhteen. Välillä kipeälläkin tavalla.”

Palkintoraati on valinnut Topelius-ehdokkaaksi viisi kirjaa. Raadin jäseninä toimivat kirjastonjohtaja Henna Kaukoniemi, erityisopettaja Helena Siitonen ja kirjailija Petteri Paksuniemi.

Topelius-palkintoa on jaettu vuodesta 1946 lähtien, ja sen ovat voittaneet muiden muassa Kirsi Kunnas, Tove Jansson ja Marjatta Kurenniemi.

Palkinnon myöntäjä, Suomen Lasten- ja nuortenkirjailijat ry (entinen Nuorisokirjailijat ry.), rahoittaa palkinnot Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla. Palkinnon arvo on vuosiluvun mukaisesti 2024 euroa.

Magdalena Hain Sarvijumala on myös lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas.

Lisätiedot, arvostelukappale- ja haastattelupyynnöt: anni.gullichsen@otava.fi

Viestisi

Lisää kommentti

Liittyvät kirjailijat

Liittyvät teokset