04.05.2020
Luonto on uutuustietokirjoissa läsnä – opi tunnistamaan sudenkorennot ja perkaamaan kalansaalis

Otavan ja Nemon uutuustietokirjoissa luonto inspiroi, opettaa, ihastuttaa ja ruokkii. Kalankäsittelyn opas (Nemo) kertoo seikkaperäisesti, miten perata oma kalasaalis. Matkalle sudenkorentojen maailmaan (Nemo) ja Nisäkkäät suomen luonnossa (Otava) esittelevät Suomen ainutlaatuista eläin- ja hyönteiskantaa.

Luonto on uutuustietokirjoissa läsnä – opi tunnistamaan sudenkorennot ja perkaamaan kalansaalis

Kalankäsittelyn opas (Nemo)

Palkitun kuvaajan ja graafikon Sakke Yrjölän uutuustietokirja opastaa hyödyntämään lähirantojen saaliit.  Kuinka sorva tai särkikala fileoidaan? Mitä tehdään pienen lahnan ruodoille? Tästä kirjasta löytää vastauksen kaikkiin kalankäsittelyn pulmiin.

Suomessa esiintyvät kalalajit ovat kaikki syötäviä. Nämä 20 kalalajin yksityiskohtaisesti piirretty ruotorakenne auttaa mökkirannan perkaajaa leikkaamaan terveellisestä villikalasta parhaat palat käyttöön.

Retkelle sudenkorentojen maailmaan (Nemo)

Tiesitkö, että laiturin ympärillä pörräävät helikopterit eivät ole kaikki samaa lajia? Eväsrepussa kulkeva lumoava tietokirja esittelee 45 erilaista Suomessa tavattavaa sudenkorentoa.

Luontoharrastajan ja valokuvaajan Kauko Tykkyläisen sudenkorentoihin uppoutuva teos avaa kiehtoman näkymän yli 325 miljoonaa vuotta vanhan hyönteislahkon elämään. Kirjan havainnollisten kuvien avulla oppii erottamaan sudenkorentolajit toisistaan.

Nisäkkäät Suomen luonnossa (Otava)

Kuinka kauas liito-orava pystyy liitämään, miksi siilin suusta tulee vaahtoa ja miksi supikoira näyttelee kuollutta? Uudistettu Nisäkkäät Suomen luonnossa -opas kertoo kiehtovasti pihapiirissä, metsissä ja vesien äärillä elävien nisäkkäiden elämästä.

Tietokirjailija ja toimittaja Juha Valsteen kokoama opas sisältää lajien uudet levinneisyys- ja runsaustiedot, riistaeläinten saalistustiedot ja uudet metsästysajat. Mukana on myös tietoja maahamme leviävistä tulokaslajeista, kuten Kaakkois-Suomeen vaeltavasta isokauriista.

PDF-vedokset ja haastattelupyynnöt: eeva.louko@otava.fi