09.10.2023
Laura Ruohosen ja Linda Bondestamin Konkkaronkka on huikein reikäkirja sitten Kuinkas sitten kävikään -klassikon!

Kummallinen konkkaronkka päätyy riimitellylle riemulomalle. Kuinkas sitten käykään, kun sivuilla olevista rei'istä putkahdetaan ihmeellisestä maisemasta toiseen?

Laura Ruohosen ja Linda Bondestamin Konkkaronkka on huikein reikäkirja sitten Kuinkas sitten kävikään -klassikon!

Äiti, kolme villiä pentua ja muut matkailijat ovat valmiina syöksymään seikkailuun – ja todellinen yllätysten retki heitä salaperäisellä saarella odottaakin. 

Kun itsekin unohtaa kuka on,

lomasta tulee unohtumaton!

Kuinkas sitten käykään, kun sivuilla olevista rei’istä putkahdetaan ihmeellisestä maisemasta toiseen?

Suomalaisen lastenkirjallisuuden kärkinimiin kuuluvat Laura Ruohonen ja Linda Bondestam ovat pitkään haaveilleet tahoillaan reikäkirjan tekemisestä molempien lapsuuden suosikin, Tove Janssonin Kuinkas sitten kävikään, tapaan.

”Reikäkirjoissa on aina jännittävä yllätys, mitä seuraavalla sivulla kohtaa: onko terävä huippu kallionkieleke? Jäätelötötterö? Vai hirviön hampaat? Jotain odottamatonta on aina luvassa”, tekijät kuvailevat.

Muun muassa Allakka pullakka-, Tippukivitapaus-, Otus opus– ja viime vuonne ilmestyneestä Kummalla kammella -lastenrunoteoksistaan tunnettu Ruohonen vastaa kirjan riimitellyistä seikkailuista, kuvitus puolestaan on Ruotsin lastenkirjallisuusakatemian ainoan suomalaisjäsenen, palkitun Bondestamin käsialaa. Konkkaronkan tarina ja kuvitukset ovat kuitenkin syntyneet tekijöiden yhdessä luoman maailman pohjalta.

”Kävimme paljon yhdessä kävelyillä ja haaveilimme estoitta mielikuvitusmaailmasta, johon haluaisimme yhdessä matkata.”

Lopputuloksena Konkkaronkasta syntyi auringossa kylpevä ja värikäs seikkailu, jossa arvaamattomat käänteet ja toinen toistaan herkullisemmat hahmot seuraavat toisiaan.

Laura Ruohonen on Helsingissä asuva lastenrunoilija, näytelmäkirjailija ja teatteriohjaaja. Linda Bondestam on Helsingissä asuva kuvittaja ja kirjailija, joka on tehnyt kuvituksia omiin ja toisten teksteihin. Konkkaronkka on palkittujen tekijöiden ensimmäinen yhteinen kirja.

Konkkaronkka ilmestyy viikolla 42. Se ilmestyy samanaikaisesti myös ruotsiksi nimellä Konkarongen (Förlaget), ja sen on kääntänyt Annika Sandelin.

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Liittyvät kirjailijat

Liittyvät teokset