09.10.2018
Lastenkirjailija Linda Liukas ainoana suomalaisena eurooppalaisten naisteknologiavaikuttajien Forbes-listalle

Hello Ruby -kirjoistaan tunnettu Linda Liukas nousi ainoana suomalaisena Forbesin Europe's Top 50 Women In Tech -listalle. Forbes-talousmedia listaa naisteknologiavaikuttajia nyt ensimmäistä kertaa.

Lastenkirjailija Linda Liukas ainoana suomalaisena eurooppalaisten naisteknologiavaikuttajien Forbes-listalle

Forbes-lehti tunnetaan jokavuotisista rankinglistoistaan, joita seurataan tarkasti ympäri maailman. Europe’s Top 50 Women In Tech -lista on ensimmäinen, jossa nostetaan eurooppalaisia naisteknologiavaikuttajia.

”Työssäni puolustan pienten tyttöjen ja poikien oikeutta ymmärtää teknologistuvaa maailmaa, mutta Forbesin lista osoittaa, että myös aikuiset kaipaavat epätyypillisiä roolimalleja teknologia-alalle”, Linda Liukas kommentoi pääsyään listalle.

”Juuri tässä ajassa on tärkeää nostaa esiin eurooppalaisia roolimalleja teknologia-alalla. Euroopalla on syvyyttä, historiaa ja ihmiskeskeisyyttä haastaa Kiinan ja Yhdysvaltojen tarjoama visio maailmasta.”

Yhdysvaltalainen talouslehti ja mediatalo Forbes suitsuttaa listallaan Liukasta muun muassa siitä, että hän on ollut perustamassa Rails Girls -metodia, jolla opetetaan tytöille koodauksen alkeita.

Liukkaan uusin kirja Hello Ruby – Robotti koulussa (ilm. 08/18) sukeltaa Rubyn matkassa tekoälyn maailmaan. Tyttöjen mielestä robotinkin pitäisi päästä kouluun, mutta kuinka robotilta sujuu oppiminen? Kirja keskittyy tekoälyyn tasolla, jota ymmärtävät lapset ja aikuiset. Lisää oppia aikuisille on luvassa Linda Liukkaan yrityksille sunnatussa teköälyworkshopissa. Lisätiedot ja buukkaukset bookings@helloruby.com.

Arvostelukappaleet: hannele.tavi@otava.fi 

Liittyvät kirjailijat

Liittyvät teokset