26.09.2023
Laatuviihdettä hankien kimaltelua odotellessa

Puuterihangista haaveilu ja joulutunnelman virittely alkaa syyssään synketessä. Toisilla aiemmin, toisilla myöhemmin. Tunnelmaan on helppo virittäytyä talvisilla hyvän mielen tarinoilla.

Kirsi Pehkonen: Talven taikaa Jylhäsalmella

Jylhäsalmen maisemissa on aiemmin kuultu laineiden liplattelua ja koivikon suhinaa. Mutta tapahtuu maalaiskylässä talvellakin! Nyt varsinkin, kun lossikahvilan pitäjien tytär Eerika on saapunut Lontoosta vanhempiensa luo jouluvisiitille. Matkan taustalla on muitakin syitä kuin Jylhäsalmen satumaisten talvimaisemien ihailu.

Tuotteliaalta Kirsi Pehkoselta on tänä vuonna ilmestyneet jo romaanit Unikoita ja unelmia Jylhäsalmella sekä uusi etsiväsarjan aloitus Etsivä löytää – Siru Valpas.

Ilmestyy 24.10.
Karisto

Jenni Multisilta: Umpihangessa alttarille

Uuden viihdenimen riemukas ja nokkela romanttinen komedia alkaa, kun tubettajatähti Milan mies lähtee lätkimään kaksi viikkoa ennen jouluhäitä. Mila keksii kaikkien aikojen hätävalheen, jota toteuttamaan hän pestaa nuoruudenihastuksensa sekä sisaruksensa Jessen ja Lauran. Pysyvätkö painajaismaisen peiteoperaation kulissit kasassa?

Ilmestyy 16.10.
Otava

Jenny Bayliss: Talvipuutarha

Mitä käy, kun entiset viholliset kohtaavat mistelinoksan alla?

Nory on vallan tyytyväinen elämäänsä pyörittäessään antikvariaattiaan Lontoossa. Kun hän saa joulun alla kutsun entisen luokkatoverinsa häihin vanhaan linnaan, hän valmistautuu kohtaamaan menneet ristiriidat ja yhteiskuntaluokkien raja-aidat. Kun Nory kohtaa linnan jouluruusujen keskellä Isaacin, jota hän ennen piti  vihamiehenään ja josta nyt on tullut linnan puutarhuri, heidän välistään kemiaa on vaikea kiistää.

Ilmestyy 25.10.
Otava

Lucy Diamond: Uudenvuodenlupaus

”Ensi vuodesta tulee kaikkien aikojen paras!” julistavat kolmekymppiset Gemma, Caitlin ja Saffron. He ovat juuri ystävystyneet uudenvuodenjuhlissa, joihin Gemman mies on hövelisti kutsunut sekalaisen joukon ystäviä. Laatuviihteen ykkösnimen, Lucy Diamondin, romaanissa suuret haaveet törmäävät kuitenkin yllättävään todellisuuteen.

Lucy Diamond osoittaa jälleen kerran vahvuutensa elämänmakuisten tarinoiden kertojana. Raikkaat henkilöhahmot iloineen ja vikoineen ovat samastuttavia ja tunnistettavia. Kertomusta kuljetetaan läpi todellisesta elämästä tuttujen, vaikeidenkin aiheiden läpi lämmöllä ja kannatellen.

Ilmestyy 29.9.
Otava