25.03.2020
Kyllästyttääkö korona-eristys? Löydä käsillä tekemisen ilo kotona näiden kolmen uutuuskirjan avulla

Vastailmestynyt Naattijan opas neuvoo, miten kasvisten ja hedelmien kantapaloista syntyy uutta ruokaa. Jokanaisen puukässää pursuaa vinkkejä niille, jotka haluaat nikkaroida kalusteita ja käyttöesineitä kotiin - käy myös aloittelijoille! Nukkien mökkikirja puolestaan antaa ohjeet unelmien nukkekotien rakentamiseen kotioloissa.

Kyllästyttääkö korona-eristys? Löydä käsillä tekemisen ilo kotona näiden kolmen uutuuskirjan avulla

Naattijan opas (Nemo)

Kasvata kantapaloista herkullista syötävää, joka vähentää hävikkiä ja säästää rahaa! Värikäs kirja neuvoo, miten kasvisten ja hedelmien kantapaloista, siemenistä, naateista ja sipuleista kasvatetaan helposti uutta raikasta syötävää ikkunanlaudalla tai parvekkeella. Sipuleista kasvaa ihanaa vihreää vartta. Porkkanan, punajuuren ja retiisin kannoista saa herkullisia lehtiä ruoanlaittoon. Salaatin juurista kasvaa uutta satoa muutamassa päivässä.

Kirjan ohjeita voi mainiosti toteuttaa yhdessä lasten kanssa. Kivan puuhastelun lisäksi perheen pienimmät oppivat uusia, hyödyllisiä taitoja!

Jokanaisen puukässää (Otava)

Tee puutöitä kotona ilman verstasta! Kirjan ohjeilla nikkaroit kalusteita ja käyttöesineitä kotiin, pihaan ja parvekkeelle ilman puusepän koulutusta, verstasta ja erikoistyökaluja. Eritasoiset ohjeet sopivat aloittelijalle ja harrastajalle. Samalla saat vinkkejä luovaan sisustukseen ja vanhan kierrättämiseen.

Toimittaja-kirjailija Susanna Uusitalon aiempia kirjoja ovat mm. Pannunalunen ja Koreja käsin. Kirja ilmestyy 26.3.

Nukkien mökkikirja (Otava)

Rakenna ja sisusta unelmien lomapaikka pienoiskoossa. Itse tekemällä syntyvät sievät mökit, pikkuruiset huonekalut ja kodikas sisustus – kesäkukkia unohtamatta. Minimökkien rakentaminen ei ole vaikeaa, ja kirjan kannustavilla ohjeilla aloittelijakin onnistuu.

Hanna Meronen on intohimoinen nukkekotiharrastaja. Hänen aiempia teoksiaan ovat Tee itse nukketalo ja Pienenpieniä käsitöitä. Kirja ilmestyy 2.4.2020

 

Haastattelut ja PDF-vedokset: eeva.louko@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi