08.03.2018
Kutsu: Tervetuloa villivihannesten maailmaan Helsingin kasvitieteelliseen puutarhaan 19.3.

Pian on keväisten villivihannesten aika! Kasvitieteen professori Jouko Rikkinen kertoo kirjastaan Villivihannekset Suomen luonnossa maanantaina 19.3. klo 10.00 Helsingin kasvitieteellisen puutarhan Linkola-salissa. Osoite on Kaisaniemenranta 2/sisäänkäynti Kaisaniemenrannan puoleisesta portista.

Kutsu: Tervetuloa villivihannesten maailmaan Helsingin kasvitieteelliseen puutarhaan 19.3.

Rantaminttu, peltokanankaali, jauhosavikka… Kasvava kiinnostus luonnonkasvien käyttöön ruuanlaitossa on yksi tämän vuosikymmenen ruokatrendeistä. Suomen noin 1400 luonnonvaraisesta kukkakasvista 200 sopii tavalla tai toisella ruuanlaittoon. Toiset parisataa ovat siinä määrin myrkyllisiä, ettei niitä ole syytä maistella.

Jouko Rikkinen esittelee uudessa maasto-oppaassa Suomen tärkeimmät luonnonvaraiset ravintokasvit: villivihannekset, mausteyrtit ja marjakasvit. Yleiset ja paljon käytetyt lajit esitellään perusteellisesti ja kansantajuisesti.

Kasvit on ryhmitelty niiden ensisijaisen elinympäristön mukaan. Näin keruuretkelle valmistautuva osaa heti kohdistaa huomion juuri niihin lajeihin, joita retkikohteesta todennäköisimmin löytää. Kirjan lopussa esitellään valikoima myrkyllisiä kasveja, jotka jokaisen luonnonkasveja ja -marjoja syötäväksi keräävän on syytä tuntea.

FT Jouko Rikkinen on ansioitunut oppikirjojen ja tietoteosten kirjoittaja ja luontovalokuvaaja. Hän on perehtynyt puutarha- ja huonekasveihin paitsi kasvitieteen opettajana myös innokkaana harrastelijapuutarhurina. Rikkinen on Helsingin yliopiston kasvitieteen professori.

Ilmoittautumiset 14.3. mennessä kirsi.sievanen@otava.fi