12.09.2023
KUTSU: Tervetuloa Nuori Ben Zyskowicz –kirjan julkistamistilaisuuteen 2.10.

Professori Vesa Vareksen tarkkanäköinen kertomus nuoren Ben Zyskowiczin dramaattisesta ja värikkäästä tiestä kasvaa sisäpoliittisen suomettumisen vakuuttavaksi kuvaukseksi. Tervetuloa “Nuori Ben Zyskowicz” -kirjan julkistamistilaisuuteen ma 2.10. klo 14.

KUTSU: Tervetuloa Nuori Ben Zyskowicz –kirjan julkistamistilaisuuteen 2.10.

Ben Zyskowicz sai jo varhain rokotuksen kaikenlaista totalitarismia vastaan. Hänen isänsä Abram oli kokenut Hitlerin Saksan tuhopolitiikan eikä toipunut koskaan kokemistaan kauhuista. Teinipolitiikkaan heittäytynyt nuori Zyskowicz joutui vastatusten punaisen totalitarismin kanssa, kun jyrkän linjan kommunistit eli taistolaiset liittolaisineen valtasivat 1970-luvulla henkistä alaa ja järjestöjä. 

Politisoitunut sukupolvi omaksui hyvin laajasti suomettumisen, jota Zyskowicz ryhtyi vastustamaan. Ajan hengessä neuvostokortin käyttö yltyi myös kokoomuksessa, ja länsimielinen Zyskowicz joutui koville – hänelle osoitettiin jo ulko-ovea. 

Professori Vesa Vareksen tarkkanäköinen kertomus nuoren Ben Zyskowiczin dramaattisesta ja värikkäästä tiestä kasvaa sisäpoliittisen suomettumisen vakuuttavaksi kuvaukseksi. 

Nuori Ben Zyskowicz on arvostelu- ja käsittelyvapaa 2.10. Teos ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Antti Langin lukemana äänikirjana.  

KUTSU JULKISTAMISTILAISUUTEEN  

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita kirjan julkistamistilaisuuteen maanantaina 2.10. klo 14 Otavaan. Tilaisuudessa Vesa Vares ja Ben Zyskowicz esittelevät kirjan ja vastaavat toimittajien kysymyksiin.  

Missä: Otava, Uudenmaankatu 10, Helsinki.  

Milloin: maanantaina 2.10. klo 14–15 

Ilmoittautuminen: https://forms.office.com/e/3mgcQQKjyD tai sähköpostitse (adele.couavoux@otava.fi

VESA VARES (s. 1963) on poliittisen historian professori Turun yliopistossa. Hän on käsitellyt kokoomuksen historiaa useissa kirjoissa ja artikkeleissa. 

BEN ZYSKOWICZ (s. 1954) on toiminut kokoomuksen kansanedustajana vuodesta 1979. Tällä vaalikaudella hänestä tulee pisimmän uran kansanedustajana tehnyt poliitikko. Zyskowicz on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti. 

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja arvostelukappaleet: adele.couavoux@otava.fi