07.09.2023
KUTSU: Tervetuloa Björn Wahlroosin muistelmien julkistamistilaisuuteen 28.9.

Median edustajat ovat tervetulleita Björn Wahlroosin teoksen “Sateentekijät. Eräänlaiset päiväkirjat 1992−2001” julkistamistilaisuuteen Otavaan torstaina 28.9.

KUTSU: Tervetuloa Björn Wahlroosin muistelmien julkistamistilaisuuteen 28.9.

Wahlroos muovasi 1990-luvulla Suomen talouselämää uuteen uskoon. Investointipankki Mandatumin perustajana ja toimitusjohtajana hän istui neuvottelupöydissä, joissa suuryrityksiä myytiin, järjesteltiin ja fuusioitiin. Myllerrys läpäisi yrityskentän pankeista metsä-, metalli- ja mediayhtiöihin. Samalla Suomi uudistui ja kiinnittyi lopullisesti länteen. 

Wahlroos kuvaa muistelmiensa toisessa osassa hektisimpiä työvuosiaan, jotka huipentuivat vuosituhannen vaihteen internet-kuplaan. Kirja tarjoaa Wahlroosin päiväkirjamerkintöjen pohjalta ainutlaatuisen kurkistusaukon sisäpiireihin, joissa yritysjärjestelyistä neuvoteltiin ja päätettiin. Kerrontaa sävyttävät terävät henkilökuvat Suomen ja Ruotsin talouden kärkivaikuttajista ja huimista avaintilanteista. Wahlroos analysoi lisäksi kuinka tietyt vaikutusvaltaiset suvut ovat hoitaneet yrityksiään ja omaisuuksiaan – toiset menestyksellisemmin kuin toiset. 

KUTSU JULKISTAMISTILAISUUTEEN 

Median edustajat ovat tervetulleita Sateentekijät-kirjan julkistamistilaisuuteen. Tilaisuudessa Björn Wahlroos esittelee kirjan ja vastaa toimittajien kysymyksiin teokseen liittyen.  

Missä: Otava, Uudenmaankatu 10, 00120 Helsinki  

Milloin: Torstaina 28.9. klo 10–11  

Ilmoittautumiset: adele.couavoux@otava.fi Paikkoja on rajoitetusti. 

Sateentekijät. Eräänlaiset päiväkirjat 1992−2001 on arvostelu- ja käsittelyvapaa 28.9. klo 10.00. Teos ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Jarkko Pajusen lukemana äänikirjana. Äänikirjassa on lisäksi Björn Wahlroosin itsensä lukema esipuhe. Sateentekijät ilmestyy yhtä aikaa ruotsiksi Förlagetin kustantamana (Regnmakarna). 

Björn Wahlroos (s. 1952) on kauppatieteiden tohtori. Hän on toiminut hallitusten puheenjohtajana Nordeassa, Sammossa ja UPM-Kymmenessä. Otava on julkaissut useita Wahlroosin kirjoja, viimeksi muistelmien ensimmäisen osan Barrikadeilta pankkimaailmaan – Eräänlaiset päiväkirjat 1952–1992 (2021). 

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja arvostelukappaleet: adele.couavoux@otava.fi

Viestisi

Lisää kommentti