16.09.2019
KUTSU: Kiehtova kuvaus horjuvasta Venäjästä – Tervetuloa julkistamistilaisuuteen 27.9.

Suomi hajoavan imperiumin sylissä -kirja sisältää ennennäkemätöntä ja -julkaisematonta materiaalia KGB:n arkistoista liittyen Neuvostoliiton hajoamisen vaiheisiin. Tervetuloa julkistustilaisuuteen 27.9. klo 14-16.

KUTSU: Kiehtova kuvaus horjuvasta Venäjästä – Tervetuloa julkistamistilaisuuteen 27.9.

Eurooppalaisten vanhojen valtiokokonaisuuksien kutistumisen keskellä Venäjä pysyy näennäisen stabiilina. Neuvostoliiton lyhyeksi jäänyt aika kuitenkin näytti, että reformien tie voi johtaa tyytymättömyyteen. Jääkö Putinin imperiumi vain hetkeksi historiassa?

Dosentti Arto Luukkasen uutuuskirjaan keräämä ainutlaatuinen, ennennäkemätön ja -julkaisematon materiaali KGB:n arkistoista piirtää terävän kuvan Neuvostoliiton kuolinkamppailusta Ukrainassa. Kirjassa selvitetään, miten KGB reagoi itse poliittisiin muutoksiin ja perestroikan etenemiseen ja miten KGB toimi poikkeustilanteessa.

KGB:n arkisto Kiovassa oli Neuvostoliiton kolmanneksi tärkein aluearkisto. Se sisältää materiaalia aina vuodesta 1917 vuoteen 1991 saakka. Arkiston antama materiaali on ainutlaatuista, sillä se on alueellisesti kattavaa ja antaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua pelätyn ”kolmen kirjaimen” todellisuuteen”, Luukkanen kuvailee.

Arto Luukkanen työskentelee Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa. Hän on kirjoittanut useita Venäjän historiaa ja nykypäivän politiikkaa käsitteleviä tietokirjoja.

Kutsu julkistustilaisuuteen

Aika: Perjantai 27.9. klo 14-16
Paikka: Otavan kirjakahvila, Uudenmaankatu 10

Ilmoitathan tulostasi osoitteeseen eeva.louko@otava.fi 20.9. mennessä!

Tekijän haastattelupyynnöt ja kirjan pdf-vedokset: eeva.louko@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@otava.fi