23.03.2021
Koko loppuvuoden kustannusohjelma nyt julki – maailman ympäri purjehtineen Ari Huuselan elämäkerta ja Jari Tervon uutuus siivittävät kaikkien aikojen kirjasyksyyn

Otavan kustannusohjelma on nyt julkaistu. Katso katalogista loppuvuoden kirjat!

Koko loppuvuoden kustannusohjelma nyt julki – maailman ympäri purjehtineen Ari Huuselan elämäkerta ja Jari Tervon uutuus siivittävät kaikkien aikojen kirjasyksyyn

Ari Huusela ja kymmenen muuta – tietokirjoissa poikkeuksellinen kattaus tunnettujen suomalaisten elämäkertoja 

Kotimaisiin elämäkertoihin lukeutuvat Samuli EdelmanninHannele Laurin, Linda LampeniuksenDannynElina GustafssoninAri HuuselanTimo SoininJussi Halla-AhonJyri HäkämiehenOlli-Pekka Kallasvuon ja Björn Wahlroosin elämää käsittelevät kirjat. Kulttuurin- ja romantiikannälkäisille julkaistaan Aino ja Alvar Aallon henkilökohtaiseen kirjeenvaihtoon pohjautuva rakkaustarina Rakastan sinussa ihmistä 

Hyvinvointikirjoissa pureudutaan muun muassa neuvottelutaitoihin, rakkauteen ja häpeään sekä päästään irti pakkopositiivisuudesta. Ruokakirjojen ystävät ilahtuvat, kun Anni Hautalan huippusuosittu ruokakirjasarja saa kolmannen osansa. Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon Kylmä nakki on puolestaan lapsellisten ihmisten mutkaton arjen pelastaja. 

 

Kaunokirjallisuuden syksy on jälleen täynnä upeita huippunimiä 

Jari Tervo sukeltaa Mikael Agricolan maailmaan teoksella Pääskyt talvehtivat järvenpohjassa. Laura Malmivaaran omakohtaisessa esikoisromaanissa Vaiti hiljaisuus saa uuden merkityksen, kun päähenkilö joutuu keskelle kohua, jossa ystävätkin vaativat valitsemaan, millä puolella olla. Raija Orasen Kaikki tämä valo on kuvaus sopraano Anita Välkin satumaisesta mutta traagisesta tarinastaKatja Kallion Tämä läpinäkyvä sydän kertoo sopeutumattoman naisen ja neuvostovangin kielletystä rakkaudesta jatkosodan ajan Hangossa.

Esikoisromaanin julkaisevat myös Jenni PääskysaariSanna Wikström ja Silja Liukkonen. Unohtumattomia lukuelämyksiä on lisäksi luvassa mm. Juha ItkosenJukka ViikilänAnna-Leena HärkösenHeidi KöngäksenSirpa Kähkösen, Johanna SinisalonKaj Korkea-ahon ja Elina Backmanin romaaneissa. 

 

Lasten ja nuorten kirjojen syksyä tähdittävät niin vanhat konkarit kuin yllättävät, uuden aluevaltauksen tekevät artistit 

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden puolella syksyn odotetuin uutuus on rakastetun Mauri Kunnaksen Kuka kaappasi auringon?, joka palaa Koirien Kalevalan myyttisiin maisemiin päivänpolttavalla aiheella. Paula Nivukosken Lysti ystävä – Onnellisia sanamatkoja tarjoaa suloisia kertomuksia Muumilaaksosta, mereltä ja Yksinäisiltä vuorilta. Kirjassa on käytetty Tove Janssonin alkuperäiskuvituksia. Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu kesäleirillä vie lukijan vauhdikkaassa seurassa maailman kivoimmalle kesäleirille. Perheen pienimpiä hemmotellaan myös Isoäitien iltasadut -teoksella, jossa tunnetut isoäidit kertovat lempisatujaan. Kirjassa on mukana muun muassa presidentti Tarja Halonen. 

Syksyn kiinnostavin, uusi aluevaltaus lienee suomiräpin kummisedän Elastisen, tuottaja Jaakko Mannisen sekä graafikko ja rap-artisti Timo Pieni Huijauksen ennennäkemätön kuvakirja Bex ja luovuuden lähde, joka on suunnattu niin pienille kuin vähän isommillekin riiminrustaajille.  

Amerikkalaisen B. B. Alstonin upea, nuorille suunnattu fantasiakirjasarja alkaa teoksella Amari ja yön veljet. Sarjan oikeudet myyty yli 25 maahan ja sen elokuvaoikeudet on ostanut Universal Pictures. Lisäksi suosikkitubettajat Nelli Orell, Elisa Malik ja Mmiisas ilahduttavat fanejaan Luovalla kirjallabujoiluun sopivalla Mun vuodella ja ihanalla Inspiskalenterilla. 

 

Kurkkaa kaikki kirjauutuudet katalogista >> 

 

Lisätiedot:  

PDF-vedokset, haastattelupyynnöt ja lisätiedot: 

Kaunokirjat: Jenni.heiti@otava.fi 

Tietokirjat: adele.couavoux@otava.fi  

Lasten- ja nuorten kirjat: hanna.ristimaki@otava.fi  

 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi