2

Viimeinen kirjani

Syöpään sairastunut äiti katsoo kuolemaa silmiin, ja pelon takaa kuultaa toivo.
Teosto-palkittu musiikintekijä Astrid Swan käsittelee muistojensa ja päiväkirjojensa kautta turvatonta lapsuuttaan, taiteilijaksi kasvamista, rakkautta sekä sitä, miten ihmeellisellä tavalla kaikkea kannattelee innostus elämästä.

 

Kirjasta sanottua

”Kirjoittaja havainnoi älykkäästi ja itseään säästelemättä elämänvalintojaan, perhesuhteitaan ja roolejaan erilaisissa yhteisöissä, niin musiikkibisneksessä kuin hiekkalaatikon reunalla. — Ilmaisu on silti omaäänistä – siinä on rohkeutta, vilpittömyyttä ja lämpöä. Etenkin sairautta käsittelevä loppuosa kirpaisee.”
Silvia Hosseini, Image

”Kirjan viimeinen luku alkaa lauseella ’Olen poissa’ ja on ehkä kauneinta, mitä olen lukenut pitkään aikaan.” – Leena Härkönen / Etelä-Saimaa: https://esaimaa.fi/uutiset/kulttuuri-ja-viihde/28031e1f-547f-4bee-85f2-0d67d60b316a?fbclid=IwAR3bby9tnxpXDcJruCV_-w3usEKA-YP4OsPhqk-sB80qQr_Zlgf33fR5CWw

”Kirjan kirjoittaminen vaati muun muassa sitä, että hänen piti lakata pelkäämästä, mitä läheiset ihmiset kirjasta ajattelisivat.
’Olen tullut paljon itsekkäämmäksi terveellä tavalla. Minun tarinani on arvokas. Minä voin kertoa sen. Minun ei tarvitse suojella muiden ihmisten tunteita’, Swan sanoo.”
– Jouni K. Kemppainen, HS Kuukausiliite: https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000006057935.html

”Kirja onkin kertomus siitä, miten Astrid alkaa ja jatkuu muiden tarinoissa. Se on myös lapsille suunnattu rakkauskirje, joka muistuttaa, että ihan kaikki on tässä.
Isovanhempien tarinat ovat tässä. Lapset ovat tässä. Äiti on tässä.” – menaiset.fi: https://www.menaiset.fi/artikkeli/ihmiset-ja-ilmiot/ihmiset/parantumatonta-rintasyopaa-sairastava-astrid-swan-mina-ja?fbclid=IwAR2z5CD7nz9V2rLdMiIGUFDguctmhnFumpLU1crN3wsk4oHYKnpv4-2xN-I

”Viimeinen kirjani är ett testamente till det älskade barnet, de efterkommande och oss andra.” – Annika Hällsten, HBL

ISBN: 978-951-1-33134-6

Julkaisukuukausi: 03.2019

Kirjastoluokka: 99.1

Kustantamo: Nemo

Asiasana:  Astrid Swan Nemo

Kuva kirjailijasta Astrid Swan

Astrid Swan

Astrid Swan (s. 1982) on suomalainen laulaja ja muusikko. Hän sai kuudennella levyllään Teosto-palkinnon 2018 yhtenä harvoista naisista kautta aikojen. Swanin voimakkaan melodisessa tuotannossa korostuvat omaelämäkerralliset sanoitukset.

...
Kirjailijan sivulle
nemo-logo

Nemo kustantaa laatukirjoja lapsille ja aikuisille