2

Sorsa norsun räätälinä

Näitä tarinoita et voi lukea nauramatta! Verbaalivelho on tehnyt taas taikojaan ja siirtänyt klassisten satujen parhaat palat villisti mukaillen nykypäivään iltasadun mittaisiin tarinoihin.

Jukka Itkosen hullunkurisissa tarinoissa klassisten satujen hahmot seikkailevat jättihampurilaisten ja lottoarvontojen aikakaudella, ja kommelluksia riittää. Lohikäärme saa piimänsä, mutta miten mahtaa käydä, kun sorsa lupaa ommella norsulle kukkaron? Lättäjalka räätäli ehtii yllättää vanhan tööttökärsän monta kertaa.

ISBN: 978-951-1-39646-8

Julkaisukuukausi: 02.2021

Kirjastoluokka: AV L 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Jukka Itkonen Otava Äänikirjat

Kuva kirjailijasta Jukka Itkonen

Jukka Itkonen

Jukka Itkosen (s. 7.10.1951 Varkaudessa) laaja kirjallinen tuotanto sisältää runoja, lastenromaaneja, librettoja, näytelmiä, tv-näytelmiä ja kuunnelmia. Hänen novellejaan on julkaistu useissa antologioissa.

Itkonen tunnetaan myös lasten- ja nuortenkirjojen suomentajana. Hän on suomentanut mm. ruotsalaisten Sören Olssonin ja Anders Jacobssonin nuortenromaaneja.

Itkonen on kiinnostunut kuvataiteista ja piirtää ja maalaa itsekin. Hän on tehnyt kuvituksen mm. lastenrunokirjoihinsa Rinkeli Ronkeli ja Villin lännen murmeli. Hän on myös suunnitellut kirjankansia. Itkonen on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin vuodesta 1978 alkaen.

Itkonen on pitkän linjan musiikkimies. Hän on lastenmusiikkiyhtye Z.Z. Topeliuksen perustajajäsen ja uuttera sanoittaja. Hänen kynästään on syntynyt yli tuhat levytettyä laulutekstiä. Itkosen musikaali Astoria sai ensi-iltansa Lahden Kaupunginteatterissa 2003. Auringonkukat-koululaisoopperan libretto on hänen kirjoittamansa. Ooppera esitettiin Suomen Kansallisoopperassa ensi kerran 2010.

Koko tuotanto

Kirjat

  • Käsipuoli Amor, novelleja nuorille, 1974, Otava
  • Maakäki ja pingviini, lastenrunoja, 1986, Otava
  • Raparperitie, runoja, 1986, Kustannuskiila
  • Vuokrahuone, runoja, 1987, Kustannuskiila
  • Sampsa Luntsaketterin kissalaakson tarinoita, nuortenkirja,
  • 1988, Kustannuskiila

  • Kissalan...
Kirjailijan sivulle