2

Satokauden ruokaa

Ainutlaatuinen keittokirja yhdistää sesonkiajattelun ja ruokaperinteen

Ruoan valmistus satokausien mukaan on kansainvälinen ilmiö, jolla on Suomessa vahvat juuret. Kirja valottaa kotimaisen sesonkiajattelun kehitystä 1800- ja 1900-luvun taitteesta nykypäivään. Vanhoista reseptikokoelmista poimitut ruokaohjeet on päivitetty 2010-luvun keittiöön sopiviksi. Kunkin vuodenajan parhaista raaka-aineista valmistuvat mm. härkäpapufalafelit, täytetyt palsternakat ja helppo hapankaali.

Kirjan historialliset osuudet kirjoittaa Suomi syö ja juo -museohankkeen tutkija Susanna Haavisto. Sesongin raaka-aineisiin liittyvistä käytännön neuvoista vastaa Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula.

ISBN: 978-951-1-30430-2

Julkaisukuukausi: 08.2016

Kirjastoluokka: 68.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Otava Samuli Karjula Susanna Haavisto

Kuva kirjailijasta Samuli Karjula

Samuli Karjula

Samuli Karjula (s. 3.12.1986) on suositun, sesonkiajattelua edistävän Satokausikalenterin perustaja. Hänet valittiin vuoden 2015 ruokavaikuttajaksi Helsingin ruokakulttuuripalkintoja jaettaessa.

Koko tuotanto

  • Satokausikalenteri 2014, 2015, 2016,  Sesonkia Oy
  • Satokausikalenteri 2017, Otava
  • Satokauden ruokaa, yhdessä Susanna Haaviston kanssa, 2016 Otava
  • Satokauden smoothiet, yhdessä Karim Khanjin ja Olli Haatajan kanssa, 2017 Otava
...
Kirjailijan sivulle
Kuva kirjailijasta Susanna Haavisto

Susanna Haavisto

Susanna Haavisto (s. 1987) on filosofian maisteri. Hän toimi vuosina 2014–2016 museoiden Suomi syö ja juo -hankkeen projektitutkijana. 

Koko tuotanto

Satokauden ruokaa, yhdessä Samuli Karjulan kanssa, 2016 Otava.

 

...
Kirjailijan sivulle