Satokauden ruokaa
Ainutlaatuinen keittokirja yhdistää sesonkiajattelun ja ruokaperinteen
Ruoan valmistus satokausien mukaan on kansainvälinen ilmiö, jolla on Suomessa vahvat juuret.
Kirja valottaa kotimaisen sesonkiajattelun kehitystä 1800- ja 1900-luvun taitteesta nykypäivään. Vanhoista reseptikokoelmista poimitut ruokaohjeet on päivitetty 2010-luvun keittiöön sopiviksi. Kunkin vuodenajan parhaista raaka-aineista valmistuvat mm. härkäpapufalafelit, täytetyt palsternakat ja helppo hapankaali.
Kirjan historialliset osuudet kirjoittaa Suomi syö ja juo -museohankkeen tutkija Susanna Haavisto. Sesongin raaka-aineisiin liittyvistä käytännön neuvoista vastaa Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula.
ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-30430-2
Julkaisupäivä: 23.08.2016
144 sivua (kovakantinen kirja)
Kirjastoluokka: 68.2
Avainsana: Samuli Karjula Susanna Haavisto Tietokirjat
Samuli Karjula
Samuli Karjula (s. 3.12.1986) on suositun, sesonkiajattelua edistävän Satokausikalenterin perustaja. Hänet valittiin vuoden 2015 ruokavaikuttajaksi Helsingin ruokakulttuuripalkintoja jaettaessa.
Koko tuotanto
- Satokausikalenteri 2014, 2015, 2016, Sesonkia Oy
- Satokausikalenteri 2017, Otava
- Satokauden ruokaa, yhdessä Susanna Haaviston kanssa, 2016 Otava
- Satokauden smoothiet, yhdessä Karim Khanjin ja Olli Haatajan kanssa, 2017 Otava