Satokauden ruokaa

Ainutlaatuinen keittokirja yhdistää sesonkiajattelun ja ruokaperinteen

Ruoan valmistus satokausien mukaan on kansainvälinen ilmiö, jolla on Suomessa vahvat juuret.

Kirja valottaa kotimaisen sesonkiajattelun kehitystä 1800- ja 1900-luvun taitteesta nykypäivään. Vanhoista reseptikokoelmista poimitut ruokaohjeet on päivitetty 2010-luvun keittiöön sopiviksi. Kunkin vuodenajan parhaista raaka-aineista valmistuvat mm. härkäpapufalafelit, täytetyt palsternakat ja helppo hapankaali.

Kirjan historialliset osuudet kirjoittaa Suomi syö ja juo -museohankkeen tutkija Susanna Haavisto. Sesongin raaka-aineisiin liittyvistä käytännön neuvoista vastaa Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula.

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-30430-2

Julkaisupäivä: 23.08.2016

144 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: 68.2

Avainsana:  Samuli Karjula Susanna Haavisto Tietokirjat

Kuva kirjailijasta Samuli Karjula

Samuli Karjula

Samuli Karjula (s. 3.12.1986) on suositun, sesonkiajattelua edistävän Satokausikalenterin perustaja. Hänet valittiin vuoden 2015 ruokavaikuttajaksi Helsingin ruokakulttuuripalkintoja jaettaessa.

Koko tuotanto

  • Satokausikalenteri 2014, 2015, 2016,  Sesonkia Oy
  • Satokausikalenteri 2017, Otava
  • Satokauden ruokaa, yhdessä Susanna Haaviston kanssa, 2016 Otava
  • Satokauden smoothiet, yhdessä Karim Khanjin ja Olli Haatajan kanssa, 2017 Otava
...
Kirjailijan sivulle