2

Salainen siskoni

Destiny ja Sunset ovat hyvin erilaisia tyttöjä hyvin erilaisista lähtökohdista.
Sunset elää hulppeassa talossa rocktähti-isänsä, äidin ja pikkuveljen ja -siskon kanssa, pukeutuu design-vaatteisiin ja esiintyy perheineen juorulehtien otsikoissa. Sunset itse kaipaisi salamavalojen sijaan yksityisyyttä ja rauhallista, riidatonta perhe-elämää.
Destiny puolestaan asuu kaupungin köyhällä laidalla vaatimattomassa talossa äitinsä kanssa. Destiny on lahjakas laulaja, ja osallistuu koulun talenttikisaan. Destinyn isä, rocktähti Danny Kilman, ei hänen olemassaolostaan tiedä – eikä Danny Kilmanin ”virallinen” tytär Sunsetkaan tiedä siskopuolestaan.
Mutta kun tytöt kaikkea epätodennäköisyyttä uhmaten lopulta tapaavat toisensa, kaikki muuttuu. Syntyy poikkeuksellinen sisarusystävyys ja sielunkumppanuus, joka valaisee molempien elämän.

Jacqueline Wilson on Englannin rakastetuimpia ja kansainvälisesti tunnustetuimpia lasten- ja nuortenkirjailijoita. Suomessakin Wilson on lukijoiden kestosuosikki, ja hänet tunnetaan muun muassa Tracy B. -kirjoista, Tyttöfrendit-sarjasta ja kirjoista Tatuoitu äiti, Kahden kodin välillä, Kurja juttu, Lola Rose ja Ystäväni Vicky.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Alkuteos: Little Darlings

ISBN: 978-951-1-27627-2

Julkaisukuukausi: 04.2013

Kirjastoluokka: N 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Jacqueline Wilson Otava Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Jacqueline Wilson

Jacqueline Wilson

Jacqueline Wilson (s. 17.12.1945) on yksi Britannian suosituimmista ja palkituimmista nuortenkirjailijoista: hänen kirjojaan on myyty pelkästään Iso-Britanniassa yli 10 miljoonaa kappaletta. Wilson on kirjoittanut yli 70 kirjaa, nuortenkirjojen lisäksi muutaman rikosromaanin. Hänen kirjojaan on käännetty yli 20 kielelle.

Wilsonin teokset ovat voittaneet useita palkintoja, muun muassa The Smarties Prizen, The Sheffield Book of the Year -palkinnon, The Children’s book of the Year -palkinnon ja The Guardian Children’s Fiction Awardin. Wilson on myös saanut vuonna 2002 OBE-palkinnon (The Order of the British Empire) kirjallisesta työstään kouluissa.

Wilson on kirjailijana unelma-ammatissaan: kuusivuotiaasta lähtien hän on halunnut vain kirjoittaa. Ensimmäisen ”romaaninsa” hän kirjoitti 9-vuotiaana. Wilson kirjoittaa kaikkialla, ensin käsin paksuun muistivihkoon ja sitten puhtaaksi vanhanaikaisella kirjoituskoneella. Wilson lopetti koulunsa 16-vuotiaana, ”koska olin hankala”, hän itse sanoo, meni journalistikurssille Edinburghiin ja töihin nuortenlehteen, joka nimettiin hänen mukaansa Jackieksi.

Wilson kirjoittaa vaikeista asioista, alkoholismista, avioeroista, kodittomista lapsista. Hän on kiinnostunut tunnekuohujen kanssa painiskelevista, joukkoon kuulumattomista, vaikeista ja yksinäisistä lapsista, joita nykyajan uusperheissä on paljon.

Wilson käy viikoittain puhumassa kouluissa ja kirjastoissa ...

Kirjailijan sivulle