Lyyli ja karmea värinkäsitys

Lyyli pitää värittämisestä.

Kun pahanilmanlinnut hyökkäävät, Lyylin kekseliäisyys – ja värikynät – joutuvat koetukselle. Viisas satu väreistä ja niiden mahdollisuuksista.

Lyyli pitää piirtämisestä ja värittämisestä. Värikäs hän haluaisi olla itsekin. Mutta kun pahanilmanlinnut uhkaavat käydä päälle, Lyylin ja hänen piirtämänsä Tyypin täytyy puolustautua. Kekseliäisyyttä todella tarvitaan: värejä voi käyttää suojautumiseen, uhkailuun, pelotteluun, tunteiden ilmaisuun… Ja toisin kuin he ovat pelänneet, musta ja harmaa eivät tee elämästä tylsää.

Lyyli on seikkaillut aiemmin kirjassa Lyyli ja hurja paperi-hukka.

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-34629-6

Julkaisupäivä: 02.04.2020

32 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: L 85.22

Avainsana:  Lasten ja nuortenkirjat Pipsa Pentti

Kuva kirjailijasta Pipsa Pentti

Pipsa Pentti

Pipsa Pentti (s.1976) on Haukiputaalta kotoisin oleva musiikkia opettava kuvittaja ja kuvataiteilija, joka asuu Helsingissä miehensä ja neljän lapsensa kanssa. Pentti on aiemmin julkaissut kirjan Lyyli ja hurja Paperi-Hukka.

Pipsa Pentti on valmistunut taiteen maisteriksi Lapin Yliopiston taiteiden tiedekunnan kuvataidekasvatuksen linjalta. Lisäksi hän on opiskellut taiteita Concordian yliopistossa, Montrealissa, Kanadassa.

Pipsa Pentin kirjoittama ja kuvittama kirja on ollut Runeberg Junior -ehdokkaana, ja hänen kuvituksiaan on valittu Mikkelin kuvitustriennaleen sekä Biennial of Illustrations Bratislavaan, Slovakiaan.

Pipsa Pentti kuuluu IBBY Finlandin hallitukseen (International Board on Books for Young People). Järjestö tekee töitä lukuilon, lukemisen ja laadukkaan lasten- ja nuortenkirjallisuuden puolesta sekä kotimaassa että ulkomailla.

Koko tuotanto

  • Lyyli ja hurja Paperi-Hukka, 2016, Otava
  • Lyyli ja karmea värinkäsitys, 2020, Otava
...
Kirjailijan sivulle