01.11.2022
Kirjakevät 2023 on täällä! Otava julkistaa tänään kustannusohjelmansa

Otava julkistaa tänään kevään 2023 kustannusohjelmansa. Katso katalogista, mitä kirjoja Otavalta ilmestyy tammikuusta toukokuuhun.

Kirjakevät 2023 on täällä! Otava julkistaa tänään kustannusohjelmansa

LINKKI KATALOGIIN >> 

 

Enni Mustoselta upea, uusi sarjanavaus  

Enni Mustosen upea, uusi Rouvankartanon tarinoita -sarja seuraa naisten elämää Suomen historian pyörteissä yli kaksi vuosisataa sitten. Ensimmäinen osa Kasvattitytär kuvaa kartanon naisten elämää iloineen ja suruineen mukaansatempaavasti ja todenmakuisesti, niin kuin Enni Mustonen vain osaa. 

Joel Haahtelan lumoava romaani Yö Whistlerin maalauksessa vangitsee lukijan mysteerin ääreen. Se näyttää toiveemme, pelkomme ja niiden takaa säteilevän rakkauden. Riikka Sandbergin dramaattinen esikoisromaani Ørja kertoo ystävyydestä, intohimosta ja mereen haudatuista salaisuuksista. Lukijat ja kriitikot hurmanneen Joonatan Tolan omaelämäkerrallinen sarja jatkuu. Hullut ihanat linnut -kirjassa kasvukertomuksen traagisuutta leikkaa mustan huumorin ihmeellinen hehku. Kati Tervon Tyttö joka olin on herkkävaistoinen omaelämäkerrallinen romaani identiteetin löytämisestä, taiteellisesta heräämisestä, nuoruuden vimmasta – ja kivusta. Niko Hallikaisen Suuri märkä salaisuus on hypnoottinen kurjuuskertomus, joka kuhisee pelkoja, julmuuksia, ihmeitä ja haluja. Nousevan dekkaritähden Eeva Loukon koukuttava uutuus Käärmeiden maa vie sykkivän kesäyön varjoihin Lauttasaareen. 

Alex Schulmanin Kiirehdi rakkain on huippusuositun tekijän riipaiseva kirja isäsuhteestaan. Vangitsevan tarinankerronnan taiturin Kate Mortonin uutuusromaani kysyy, mitä olemme valmiit tekemään rakkaidemme puolesta. Kirja-somessa kohuttu Freida McFaddenin psykologinen trilleri Kotiapulainen ällistyttää käänteillään. Richard Osmanin supersuosittu kirjasarja Torstain murhakerho saa jatko-osan Hutiluoti, jossa vanha ratkaisematon rikostapaus johtaa eläkeläisetsivänelikkoa kohti paikallista uutislegendaa ja murhatapausta vailla ruumista ja vastauksia. Menestystrilleristi Shari Lapenan uutuus Viimeinen perheillallinen on herkullisen häijy ja hyytävä katsaus perhedynamiikan kierouksiin ja kulissien takaiseen elämään.

 

Tietokirjoista ideoita, viihdettä ja tuoreita näkökulmia  

Kiira Korvelta saadaan tarinallinen runokirja, joka sisältää inspiraatiotekstejä rakkaudesta, sydänsurusta ja rohkeudesta. TikTokin siivouskuningattarella Auri Kanasella on yli 12 miljoonaa seuraajaa. Uutuuskirjassa hän jakaa parhaat oppinsa ja rohkaisevan elämäntarinansa. Vappu Pimiän uusi ruokakirja houkuttelee hellan ääreen loihtimaan suosikkijuontajan luottoreseptejä. Käsitöiden ystäviä hemmotellaan jälleen Niina Laitisen uusilla neulemalleilla. Hyvinvointikirjoissa perehdytään vulvapositiivisuuteen ja psykoterapiaan.  

Elämäkerroissa sukelletaan Anneli Jäätteenmäen poliittiseen uraan sekä Ari Puheloisen sotilasvuosiin. Näyttelijä Eila Roineen elämäkerta naurattaa, itkettää ja sivistää. Volodymyr Zelenskyin Viesti Ukrainasta on taisteluhuuto vapauden ja demokratian puolustamiseksi. Reetta Hänniseltä saadaan ajankohtainen historiateos, joka valottaa Venäjän sortokoneiston vastustusta Suomessa. Tubettaja, psykologi ja teologian tohtori Ville Mäkipelto julkaisee yhdessä Paavo Huotarin kanssa kirjan Raamatun muutosten vaietusta historiasta. Filosofi Maija-Riitta Ollila puolestaan pohtii, millainen on tulevaisuuden paranneltu ihminen. Professori Jouko Rikkinen johdattaa Suomen uhanalaisiin kasveihin.  

 

Lasten ja nuorten suosikkisarjat saavat jatkoa 

Rakastetut sarjat saavat jatkoa, kun Isämiehen kanssa hypätään aikakoneella kahelin sankarimme poliisikouluaikoihin ja Mestarietsivä Peppunen rakastuu – vai rakastuuko? Julia Vuoren Sieni tunteiden aallokossa on ansioituneen kuvittajan pieni kirja suurista tunteista.  

12-vuotiaan ukrainalaisen Jeva Skaletskan Ette tiedä mitä sota on on nuoren tytön koskettava omakohtainen kuvaus Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Kirja perustuu Irlantiin isoäitinsä kanssa paenneen Skaletskan päiväkirjamerkintöihin.  

B.B. Alstonin huippusuosittu fantasiasarja Amarista jatkuu, kun Amarille tarjotaan mahdollisuutta nousta salaperäisen Taikuriliiton johtoon kirjassa Amari ja taikureiden peli. Kansainvälisestä menestyssarjasta on tekeillä myös elokuva. 

Alkuvuodesta käynnistyy myös Otavan uusi hurmaava LOVE-nuortenkirjasarja, joka käsittelee ihanan tunnistettavasti rakkautta ja sen mukanaan tuomia käänteitä ja kommelluksia. Sarjan käynnistävät Tuula Kallioniemen Pitkä ja komee sekä Sari Luhtasen Tuhkimo tennareissa. 

 

LINKKI KATALOGIIN >> 

 

Lisätiedot, pdf-vedokset ja haastattelupyynnöt:  

Kaunokirjat: Jenni.heiti@otava.fi, p. 044 358 5060 

Kaunokirjat, ulkomainen jännitys: ext-tuuli.penttila@otava.fi 

Tietokirjat: adele.couavoux@otava.fi, p. 045 142 5272 

Lasten ja nuortenkirjat: Anni.gullichsen@otava.fi, p. 050 463 5238 

Hyvinvointi, viihde: hanna-leena.soisalo@otava.fi, p. 040 743 0794

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi