Saku Tuominen

https://otava.fi/wp-content/uploads/2016/06/VALMIS_Saku_0074-scaled.jpg

Saku Tuominen (s. 1967) on tietokirjailija sekä ideoiden tuottamiseen erikoistuneen Idealist Groupin perustaja ja luova johtaja. Aiemmin hän toimi 20 vuotta tv-tuottajana. Hänen intohimonsa on luova ajattelu ja rohkeiden ideoiden toteuttaminen. Saku on myös suosittu luennoitsija, ja hän on kouluttanut kymmeniä yrityksiä Suomessa ja ulkomailla. Hän on julkaissut useita teoksia ideoiden luomisesta, paremmasta työelämästä, hyvästä elämästä sekä tehnyt kaksi keittokirjaa. Työnsä ohella Saku pelaa jääkiekkoa ja viljelee oliiveja Italiassa.

2

Hetkinen

Hetkinen. Ajatuksia läsnäolon tärkeydestä uudella tavalla sanoitettuna.

Elämämme koostuu miljoonista pienistä hetkistä. Voimme joko nähdä hetkien hienouden tai laskea ne käsistämme. Valitettavan usein valitsemme jälkimmäisen. Miksi? Koska meillä on niin kova kiire olla jossain toisaalla – joko fyysisesti tai henkisesti.

Mitä enemmän jokaiseen päiväämme sisältyy merkityksellisiä hetkiä, sitä vahvemmin koemme olevamme elossa. Hetkinen tarkoittaa nopeasti ohikiitävää tuokiota, jolloin olemme läsnä ja kytkeydymme johonkin suureen, aitoon, hienoon. Jos pohdimme jatkuvasti mennyttä tai tulevaa, emme tunnista näiden hetkien voimaa.

Teos tutkii uudesta näkökulmasta, mitä hyvä elämä voi olla.