Raija Oranen

Raija Oranen on Suomen rakastetuimpia kertojia. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluu niin romaaneja, novelleja, satuja, lastenkirjoja, kuunnelmia ja näytelmiä kuin musiikkidraamaa ja tv-käsikirjoituksiakin. Paitsi kirjoistaan, hänet tunnetaan myös tv-sarjoista Puhtaat valkeat lakanat ja Ruusun aika.

https://www.raijaoranen.fi/

https://otava.fi/wp-content/uploads/2018/03/raija_oranen032.jpg
2

Kaiken takana Kekkonen

Herkullinen, terävänäköinen romaani Urho Kaleva Kekkosen vaiheista Etykin aikana, Neuvostoliiton johtajien luotto miehenä, suomettumisen ajan ruumiillistumana, hiihtävänä, juhlivana, naisia puoleensavetävänä valtakunnan päänä.

Lukijan eteen avautuu maailmanpolitiikan käännekohtia, ulkopoliittisia käänteitä ja sisäpolitiikan kähmintää, mutta myös Kekkosen intiimiä elämää Tamminiemessä, viisaan Sylvi-vaimon seurassa ja vaihtuvien rakastajattarien syleilyssä. Ketään aikalaistaan Kekkonen ei jättänyt kylmäksi, ja hänen politiikkaansa tutkitaan ja tulkitaan yhä edelleen.

Raija Oranen rakentaa huimaa panoraamaa kansakuntamme vaiheista. Tulkintansa hän tekee niin kuin vain kirjailija voi: uusia näkökulmia avaten ja pysäyttävästi.