Pirjo Saarnia

https://otava.fi/wp-content/uploads/2015/12/saarnianetti.jpg

Pirjo Saarnia (s. 1969) on valmistunut terveystieteiden maisteriksi ja laillistetuksi ravitsemusterapeutiksi vuonna 1999. Nykyisin Saarnia on yrittäjä, jonka työhön kuuluvat kirjoitustyöt, luennointi, laihdutusryhmät, ravitsemusneuvonta sekä ravitsemusasiantuntijana toimiminen nuorten ja aikuisten ravitsemuksen parissa.

Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Suomen Taitoluisteluliiton, Hyvinvointia Pellavasta -hankkeen, varusmiesten painonhallinnan ja terveydenedistämisprojektin sekä Hyvä Terveys -lehden terveystiimin kanssa.

Pirjo Saarnia asuu perheineen Hollolassa.

2

Irti makeanhimosta

Kannustusta ja tuoreinta tutkimustietoa sokerikoukkuun joutuneille.
“Pirjo Saarnian kirja Irti makeanhimosta ansaitsisi merkinnän: Tämä kirja voi muuttaa elämäsi”, kirjoitti Hyvä Terveys -lehti vuonna 2008.
Käytännön oppaan uudistetussa laitoksessa Saarnia valottaa muun muassa proteiinin ja hyvien rasva­happojen yhteyttä makeanhimoon sekä tasaisen verensokerin tärkeyttä. Kirjassa on esimerkkejä suositeltavista aterioista, uudistettu viikon ruokailumalli ja uutta asiaa fruktoosin haitallisuudesta – sokerina pohjalla vinkkejä terveellisistä herkuista.