Outi Pakkanen

Outi Pakkanen (s. 27.1.1946) on koulutukseltaan ekonomi. Pakkanen työskenteli yli 35 vuoden ajan markkinointi- ja kustannusalalla. Uudet Kirjat -kirjakerhon päätoimittajana hän oli vuosina 1987-2004. Nykyisin hän on vapaa kirjailija.

Outi Pakkanen tunnetaan etenkin Helsinkiin sijoittuvista jännitysromaaneistaan, joiden päähenkilö on graafikko Anna Laine. Jännitysromaaneiden lisäksi hän on julkaissut elämäkerrat Emmi Jurkasta ja Aino Acktésta.

Pakkasen jännäreitä on käännetty tähän mennessä saksaksi ja tsekiksi. Outi Pakkanen on nyt myös Stadin fiidu, sillä Stadin Slangi -yhdistys valitsi hänet tämän tittelin haltijaksi kesäkuussa 2010.

https://otava.fi/wp-content/uploads/2016/06/outi_pakkanen4-scaled-e1648027382139.jpg
2

Kylmä talo

”Talon henki on muuttunut, mikään ei ole niin kuin ennen.” Remontti suistaa taloyhtiön raiteiltaan Outi Pakkasen uudessa vahvatunnelmaisessa jännärissä.

Lauttasaarelaisen kerrostalon asukkaat palaavat koteihinsa hermoja raastaneen linjasaneerauksen jäljiltä. Kerrostalokyttääjä, opiskelijahissukka, erakkomies, juorukello teologipuolisoineen, viestintäyrittäjä perheineen sekä muut vanhat ja uudet yrittävät sopeutua. Tunteet kiristyvät ikävästi, etenkin kun remontin jättilasku lankeaa. Eikä siitä seuraa mitään hyvää.

Jäähyväisiä entiselle jättää tarkkailija, joka istuu Kauniissa Kampelassa kadun toisella puolella. Tahtomattaan hän tulee todistaneeksi kolkkoja käänteitä.