Jen Beagin

https://otava.fi/wp-content/uploads/2023/04/Jen-Beagin-RIGHTS-CLEARED-FOR-WORLD-Credit-Franco-Vogt-2-e1682676601543.jpg

Jen Beagin on newyorkilainen kirjailija. Viileä vaalea on hänen kolmas romaaninsa. Beaginin esikoisteos Pretend I’m Dead oli ehdolla Center for Fictionin esikoisromaanikilpailussa. Toinen romaani Vacuum in the Dark oli ehdolla Bollinger Everyman Wodehouse -palkinnon humoristisen fiktion sarjassa.

2

Viileä vaalea

Mitä jos pääsisit salakuuntelemaan ihastuksesi seksiterapiaa? Sysimusta huumoritäräys on huumetta tv-sarjojen Killing Eve ja Fleabag rakastajille.

Greta naputtelee työkseen puhtaaksi new age -henkisen seksuaaliterapeutin asiakkaiden monenkirjavia tilityksiä. Vähitellen yksi erottuu joukosta: viileä-ääninen sveitsiläinen gynekologi, Flavia. Gretalla ja Flavialla on kummallakin traumaattinen menneisyytensä. Kokemustensa piinaama Greta kiinnostuu siitä, miten etäisesti Flavia suhtautuu omiin kärsimyksiinsä.

Eräänä päivänä pitbull hyökkää Gretan koiran kimppuun. Tilanteen pelastaa hahmo, jonka Greta tunnistaa äänestä Flaviaksi. Hätäpäissään hän valehtelee nimensä ja työnantajansa nimen. Naisille kehittyy myrskyisä suhde… ja Greta jatkaa kuuntelua.

Kuumeisen koukuttavasta nykyromaanista on tekeillä tv-sarja, jossa Flaviaa näyttelee Killing Even Jodie Comer.