Antti Kylliäinen

https://otava.fi/wp-content/uploads/2015/11/kylliainen.gif

Antti Kylliäinen (s. 1963) nousi julkisuuteen pappina vuonna 1997 kirjoitettuaan kirjan Kaikki pääsevät taivaaseen (Nemo). Sama tematiikka jatkui hänen ensimmäisessä Otavan julkaisemassa teoksessaan Maan päällä niin kuin taivaassa (2004). Sittemmin Kylliäinen on pätevöitynyt työelämän asiantuntijana.

Kirjassaan Armoa työhön (2009) Kylliäinen käsitteli työelämää armon näkökulmasta. Kirja sai paljon mediahuomiota. Pekka Wahlstedt arvioi 23.10.2009 Helsingin Sanomissa, että "Kylliäinen onnistuu yhdistämään armon ja työelämän ja osoittamaan, että toimiva työyhteisö tarvitsee armoa ja armojohtamista."

Kirjassa Paksunahkaisuudesta suurisieluisuuteen (2012) puhuvat insinööri- ja filosofi-Kylliäinen. Kylliäisen tausta on Teknillisessä korkeakoulussa, jossa hän opiskeli teknillistä fysiikkaa, sekä Helsingin yliopistossa, jossa hän syventyi uskonnonfilosofiaan ja Aristoteleen ajatteluun. Kirja yhdistää nämä kaksi alaa soveltamalla kansainvälisessä nosteessa olevaa hyve-etiikkaa työelämään. Kylliäinen näyttää oivaltavasti, kuinka hyveet voivat pelastaa organisaatiot tyhjältä arvopuheelta ja työntekijät työn mielekkyyden murenemiselta.

Antti Kylliäinen on naimissa ja hänellä on neljä lasta. Hän asuu Helsingin Paloheinässä.

2

Paksunahkaisuudesta suurisieluisuuteen